Diari digital d'Andorra Bondia

El DPTOP destina 10,2 milions d’euros a actuacions en àrees de muntanya


Escrit per: 
Agències


El conseller del departament de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha resolt atorgar un total de 10,2 milions d’euros en diverses convocatòries d’ajuts per subvencionar diferents actuacions en àrees muntanyenques.

Concretament, el DPTOP atorgarà 3,1 milions d’euros als consells comarcals de les comarques de muntanya perquè puguin executar actuacions a la xarxa veïnal i rural de camins, com la millora d’accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l’accés a punts d’interès turístic o paisatgístic; la creació i senyalització d’itineraris turístics, i el manteniment d’urgència d’aquests camins. Les comarques beneficiades són l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà i el Ripollès.
Aquesta convocatòria de subvencions es complementa amb una altra, dotada amb 1,3 milions, també per a la millora de camins, adreçada als consells comarcals que tenen municipis inclosos en alguna zona considerada de muntanya. Es consideren zones de muntanya els Altiplans Centrals, el Montsec, el Montseny-Guilleries-Lluçanès, els ports de Beseit i l’àrea de Prades-Montsant, així com dotze municipis individualment.
D’altra banda, el DPTOP atorgarà un total de 5,5 milions d’euros en ajuts per a accions de dinamització territorial a les comarques de muntanya, adreçats als ajuntaments i els consells comarcals amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la població i impulsar el desenvolupament econòmic d’aquestes àrees.

Els ajuts destinats a actuacions de dinamització territorial a les comarques de muntanya pretenen promoure el desenvolupament econòmic i la millora de la qualitat de vida de la població d’aquestes àrees.
Els destinataris dels ajuts són, segons el cas, els consells comarcals i els ajuntaments, però també les entitats municipals descentralitzades o els consorcis de desenvolupament.
Finalment, el conseller Nadal ha resolt atorgar subvencions a 150 municipis de muntanya i al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per un import total de 309.000 euros, per finançar actuacions de manteniment i reparació de les vies municipals afectades per la neu.
Aquesta mesura té la finalitat d’ajudar els municipis de muntanya a finançar els treballs de manteniment, neteja i reparació de les carreteres i vies de comunicació locals afectades en cas de nevada, per facilitar la circulació de vehicles i contribuir a la millora de la seguretat viària en aquests punts.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte