Diari digital d'Andorra Bondia

El Falgueró inclourà un pàrquing de 75 places i 488 m2 d’equipaments públics


Escrit per: 
Redacció

  

El Comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir l’acord que ha de permetre desenvolupar la unitat d’actuació del Falgueró, que a més de preveure el 15 per cent del terreny per a zona verda incorporarà un aparcament de 75 places, una plaça i un espai de 488 metres quadrats per destinar-lo a equipaments públics.

Segons les estimacions de la corporació, les aportacions suplementàries dels particulars equivalen a 5 milions d’euros aproximadament. El cònsol major, Antoni Martí, va estimar que les obres podran començar a principis de l’any vinent, i va assegurar que l’acord “serà molt beneficiós per a la parròquia i canviarà una zona molt important com és Fiter i Rossell”.
En aquest sentit, Martí va incidir que “es tracta de l’avinguda amb més població d’Escaldes i actualment no té cap espai verd”. Així mateix, el cònsol va apuntar que si bé la seva idea era construir una biblioteca a l’espai que es destinarà a equipaments públics, “haurà de ser el proper cònsol qui ho decideixi”, en considerar que difícilment estarà enllestit durant el seu mandat.
La corporació escaldenca fa realitat, d’aquesta manera, un dels compromisos electorals de Martí, que en aquest cas compta amb l’aval del conveni que es va signar durant el mes de març, i que ha de garantir el compliment dels compromisos per part dels particulars.
Un dels punts que inclou el pla parcial és el caràcter privat de la plaça que hi haurà al davant del futur equipament públic. No obstant, el conveni signat garanteix que l’entrada a la plaça serà pública, mentre que la gestió i el manteniment aniran a càrrec dels particulars.
camí de cal diumenge
La sessió de comú d’ahir va servir per donar el vistiplau al desenvolupament d’una altra unitat d’actuació: la del camí de Cal Diumenge. Es tracta d’un solar situat al Solà d’Escaldes on el Comú té previst ampliar l’actual punt de subministrament d’aigua potable.
Si bé la cessió de terreny obligatòria prevista en el pla parcial és de 2.620 metres quadrats, la corporació únicament se’n reservarà 800 en sòl, mentre que la resta els rebrà en diners. De moment, segons els peritatges que ha fet el Comú, la part econòmica pujaria a 1,3 milions d’euros.
crèdit de fins a 20 milions
El consell de Comú va aprovar la renegociació del crèdit concertat amb les entitats bancàries, que ha de permetre que el termini de venciment passi dels 8 anys actuals a 15 i incrementar el nominal del crèdit de 16 a 20 milions. Martí va recordar que el deute actual, d’uns 37 milions, “és similar al de fa deu anys”, i queda lluny del límit de 45 milions que marca la llei.

Altres acords
Finalment, la corporació va aprovar el decret amb les darreres modificacions de punts no essencials del Pla d’ordenació i urbanisme parroquial, així com l’adjudicació a l’empresa Assap-Fiatc de la pòlissa de cobertura de despeses sanitàries complementàries de la CASS per als empleats del Comú, després de descartar la contractació d’Axa-Patrimoine, que no incloïa les preexistències.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte