Diari digital d'Andorra Bondia

El Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya demana una oficina pròpia pel síndic de greuges de la Seu


Escrit per: 
Agències/Foto: Ajuntament de la Seu

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha rebut aquest divendres la visita delegació del Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya, encapçalada per la seva presidenta i síndica de Vilafranca del Penedès, Maria Glòria Valeri, i del secretari i síndic de la ciutat de Lleida, Josep Giné, acompanyats pel síndic municipal de greuges de la Seu, Àngel Rúbio.

Valeri ha explicat que en aquesta visita s'ha demanat a l'Ajuntament urgellenc que el síndic de greuges de la Seu d'Urgell pugui disposar d'un espai propi dins de les instal·lacions municipals per a poder exercir les seves funcions i poder atendre als ciutadans.

Segons assenyalen en un comunicat, l'Ajuntament de la Seu ha rebut la petició amb molt bona predisposició i s'ha remarcat la voluntat de trobar aquest espai propi pel síndic. En aquest sentit, Rúbio també ha volgut destacar que 'mai hi ha hagut cap negativa davant aquesta petició per part de l'Ajuntament de la Seu, i estic segur que tindrem aquest espai propi'. El síndic municipal de greuges de la Seu rep actualment als ciutadans en un espai polivalent de l'edifici consistorial que es comparteix amb d'altres serveis municipals. 

D'altra banda, el secretari del FòrumSD i síndic de la ciutat de Lleida, Josep Giné, ha afegit que amb la visita a l'alcalde de la Seu es vol donar a conèixer el FòrumSD. Aquesta associació està formada pels síndics, síndiques, defensors i defensores dels ajuntaments de Catalunya i agrupa a un total de 42 sindicatures que presten aquest servei a més de la meitat de la població catalana. Té com a funcions la promoció el creixement i el desenvolupament de la institució, facilitar la seva extensió i implantació als municipis, el desenvolupament de models de treball i d'actuació conjunts, així com disposar d'una xarxa de coordinació, informació, suport, intercanvi i assessorament entre les sindicatures.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte