Diari digital d'Andorra Bondia

El G-8 advoca per aprovar mesures per evitar la falta de transparència fiscal


Escrit per: 
Redacció/ANA


El G-8, que està reunit a la població italiana de l’Aquila, va fer aquest dimecres una crida a combatre els paradisos fiscals. Els països més poderosos del món afirmen, en una declaració adoptada en un esmorzar de treball, que “no podem continuar tolerant les grans quantitats de capitals amagats per evadir el fisc” i advoquen per aprovar un seguit de mesures eficaces “contra els països que no respectin les normes internacionals sobre la transparència fiscal”.

En la mateixa declaració, els Estats Units, Rússia, Gran Bretanya, França, Alemanya, Itàlia, Canadà i Japó afirmen que s’ha de treballar per “assegurar una estabilitat financera global” i una “igualtat de condicions competitives internacionals”. Remarquen també “la necessitat d’un quadre global reforçat per a la reglamentació i la supervisió financeres”, promovent “coherència entre normes comptables i prudencials”, i assegurant una “visió global de totes les activitats i entitats significatives”. A més, també rebutgen el proteccionisme i es comprometen a mantenir “lliures i oberts els mercats”.

Pressió de Sarkozy i Lula
De fet, el president de la República Francesa, Nicolas Sarkozy, i el seu homòleg brasiler, Luiz Inácio Lula da Silva, van expressar la seva voluntat de portar a la cimera del G-8 iniciada a Itàlia, “el discurs del canvi”, que entre altres qüestions té la fi dels paradisos fiscals com un dels punts a tractar. En aquest sentit, els dos mandataris van reiterar el seu compromís a modificar el sistema financer de manera que estigui més vigilat i s’aconsegueixi acabar amb els paradisos fiscals.
D’altra banda, Sarkozy i Lula van manifestar poques hores abans de desplaçar-se cap a Itàlia que volien portar a la cimera una “petició de canvi en el govern mundial perquè hi hagi més justícia i més equilibri per compartir les responsabilitats”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte