Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern afrontarà 19 preguntes de l’oposició en la 1a sessió de control


Escrit per: 
Marc Segalés

La primera sessió de control i impuls del Govern que se celebrarà en aquesta legislatura serà el dia 15 d’octubre i, a l’espera de saber quines preguntes entraran per la via d’urgència la setmana vinent, l’executiu de Jaume Bartumeu serà interrogat sobre dinou punts, tots plantejats des de l’oposició.

El president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, ha presentat una bateria de sis preguntes, bona part adreçades a saber l’actual situació de les empreses parapúbliques com Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVASA) i Andorra Telecom, així com el desplegament de la fibra òptica.
Nomen, però, no deixa de banda l’assumpte estrella des de l’inici de legislatura, i preguntarà per la retroactivitat dels acords d’intercanvi d’informació signats fins ara. Dos preguntes més faran referència a l’activitat del Registre de Societats i a la massa salarial de l’administració.
Quant al grup reformista, l’exministra de Salut i Benestar Montserrat Gil demanarà per la discriminació del col·lectiu gai en la col·lecta de sang, així com pels motius per rescindir el contracte d’explotació de les estacions depuradores. La també exministra de Medi Ambient Olga Adellach qüestionarà l’executiu sobre quina serà la nova línia de funcionament del Centre de Tractament de Residus. A més, també preguntarà sobre quines condicions i modificacions tècniques i legislatives són necessàries per a l’ús productiu d’energies alternatives, netes i renovables, i demanarà també en quin estat està el desplegament del turisme rural.

Daniel Armengol vol saber quines són les implicacions per a Andorra de l’adhesió al protocol de Kyoto i també quin és el termini mitjà de pagament del Govern durant aquest l’exercici.
El canillenc Joan Torres preguntarà pels nous horaris comercials i d’atenció telefònica. Amadeu Rossell demanarà quines mesures ha pres el Govern per reactivar l’economia i disminuir així l’impacte de la crisi conjuntural, i també per què l’executiu adopta relacions diplomàtiques amb Macedònia denominant-la República de Macedònia.
L’exsocialdemòcrata Conxita Mora s’estrenarà parlamentàriament demanant per la situació en què queda Andorra Desenvolupament i Inversió i per les denúncies per estafes comercials. Finalment, el president dels reformistes, Joan Gabriel, demanarà a Bartumeu sobre el discurs del ministre Xavier Espot a la 64a Assemblea de l’ONU.

La sessió de dijous

D’altra banda, en la sessió d’aquesta tarda es debatrà la presa en consideració de diverses proposicions de llei presentades per ApC, com la de l’impost sobre els rendiments dels no residents per obligació real i la de substitució dels impostos indirectes per un impost sobre els beneficis de les activitats empresarials i professionals per obligació personal, entre d’altres, així com el crèdit extraordinari per finançar les despeses ocasionades pel despreniment de roques a Canillo.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte