Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

El Govern amplia fins al 100% l’ajut al lloguer a l’oci nocturn


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, acompanyat del secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé, s'ha reunit amb els representants del sector de l’oci nocturn per recollir els seus neguits i exposar-los les noves mesures decretades per fer front a la Covid-19.

En la trobada, Gallardo els ha compartit els motius pels quals s’han establert aquestes noves mesures. El ministre ha expressat el seu suport, especialment perquè es tracta d’un dels sectors que més han patit amb la pandèmia, i els ha anunciat un augment de les ajudes al lloguer i a les quotes hipotecàries que va entrar en vigor de nou la setmana passada coincidint amb el tancament dels locals.

D’aquesta manera, el ministre ha detallat que s’incrementa del 75 al 100% el percentatge d’ajuda que ofereix l’executiu per cobrir els lloguers o hipoteques dels locals d’oci nocturn, un augment que busca minimitzar els efectes del tancament en les empreses que en la descripció detallada de l’activitat tinguin la menció de pub, discoteca, sala de ball o similar de manera exclusiva. En cas de tenir-la de manera no exclusiva, el percentatge d’ajudes se situa en el 50%. Els ajuts s’apliquen sobre la mensualitat completa o sobre la part proporcional del mateix mes.

Paral·lelament, Gallardó i Bartolomé també els han anunciat que el Govern tornarà a activar les ajudes als titulars dels negocis per fer front als diversos subministraments dels locals mentre duri aquesta situació. A més, els han recordar que des del mateix moment en què es va decretar el tancament de les seves activitats i fins que aquesta mesura estigui en vigor, tornen a tenir al seu abast els mecanismes que possibiliten les suspensions temporals dels contractes de treball (STCT) i les reduccions de la jornada laboral (RJL).

Govern
amplia
fins
100%
ajut
lloguer
oci nocturn

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte