Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern ampliarà a altres sectors la formació laboral de les pistes d’esquí


Escrit per: 
Redacció

 

El Govern ampliarà a altres sectors les mesures de formació laboral que s’han iniciat amb les estacions d’esquí. El ministeri de l’Interior ja ha començat les converses amb empresaris dels diferents sectors per arribar a pactes en l’àmbit laboral i poder ajustar les xifres de treball.

“Estem estudiant amb el ministeri de Salut i Treball ampliar [les mesures de formació] a altres sectors”, va explicar el ministre, que a més de cloure pactes amb les pistes d’esquí i el sector de l’hoteleria també vol arribar als sectors del comerç, la indústria i la construcció. En aquest sentit, Naudi, qui ahir va visitar l’oficina d’Immigració acompanyat pel secretari d’Estat, Bruno Bartolomé, va mantenir que es mirarà de contactar amb les associacions que representen els diferents sectors perquè facin d’interlocutors.
En el cas de les pistes d’esquí, el Govern ja ha avançat en les converses mantingudes amb l’objectiu de “tenir la informació necessària alguns mesos abans” de la temporada d’hivern i “adaptar-nos a les necessitats reals”. El ministre va avançar que es preveu fer la formació laboral entre el 10 i el 15 de setembre, i va afegir que ja han arribat força demandes d’Ski Andorra. Així, Naudi va apuntar que “la resposta està essent positiva i creiem que l’afluència serà superior” a la de la temporada passada.

Servei d’ocupació
La política del Govern en matèria laboral i d’immigració inclourà l’impuls del treball entre la gent que es troba aturada al país i reduir les contractacions de forans. Sobre aquesta qüestió, el ministre de l’Interior va argumentar que “hem de fer les quotes més ajustades possible, tendint a la contractació zero si hi ha recursos al Servei d’Ocupació”. Sobre aquesta qüestió, Naudi va sostenir que cal aprofitar aquest capital humà i que el Govern està fent de mitjancer amb les empreses, “posant en contacte les persones amb capacitat per treballar” segons les demandes que arriben. Així mateix, segons va explicar Naudi durant la visita d’ahir, les persones inscrites han baixat considerablement durant l’estiu, i actualment hi ha unes 450.
No obstant això, el titular d’Interior va matisar que cal avançar encara en el control de les xifres del Servei d’Ocupació, atès que, segons va explicar, “de vegades, els inscrits no es donen de baixa quan troben feina, així cal augmentar el contacte amb les empreses per poder gestionar correctament”.
El ministre de l’Interior es va referir també a les queixes formulades en alguns sectors tradicionals, com ara el turisme o l’hostaleria, sobre la falta de professionals al país amb formació i experiència suficients per ocupar determinats llocs de responsabilitat. Naudi va apel·lar a la necessitat de donar oportunitats a la gent amb formació que és al Principat sense feina, i va argumentar que cal “donar-los una oportunitat, ja que, si no els en donem, faríem un mal servei”.

Quota d’estiu
Pel que fa a la quota d’estiu que es va obrir fa unes setmanes i finalitza el 30 de setembre, el ministre va explicar que a hores d’ara s’ha cobert prop de la meitat de les 85 places que es van oferir, és a dir, una quarantena. Aquestes places s’adreçaven a professionals amb formacions específiques, com ara auxiliars de medicina, o tècnics de suport i d’esport, entre d’altres.

Naudi rectifica sobre les contractacions al centre penitenciari
El ministre de l’Interior, Víctor Naudi, va rectificar ahir pel que fa a la contractació de personal al centre penitenciari i va anunciar que enguany es cobriran les tres baixes que hi ha hagut a la plantilla. Igualment, el ministre va afegir que de cara a l’any vinent es faran contractacions. D’aquesta manera, Naudi va matisar ahir les declaracions expressades durant la visita al centre de la Comella, en què va afirmar que la contractació d’agents penitenciaris no era cap prioritat a curt termini.
“És evident que hi ha mancances”, va sostenir Víctor Naudi durant la visita d’ahir a l’oficina d’Immigració. “Ara mateix hi ha places que cal cobrir, i de cara a l’any vinent estem fent la preparació pressupostària, però sí que hi haurà contractacions, tenim previst un augment de contractació de personal”, va comentar. No obstant això, el titular d’Interior va manifestar que “haurem de veure” si realment cal incorporar nou agents, tal com ve demanant des de fa temps l’Associació de Personal i Agents Penitenciaris d’Andorra (Apapa).
Després del “malentès pel que fa a les contractacions”, en paraules del mateix ministre, i de la resposta que hi va donar el sindicat en vista de la perspectiva que el Govern optés per no contractar personal, Naudi es reunirà demà amb els representants dels treballadors per aclarir l’assumpte i revisar les reivindicacions del col·lectiu.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte