Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern aprova 27 de les 67 peticions d’ajuts per desocupació involuntària


Escrit per: 
M.M.


El Govern ha aprovat 27 de les 67 sol·licituds de pensions per desocupació involuntària rebudes des del mes de novembre.

Així ho va informar ahir el ministre d’Economia i Finances, Pere López, que va matisar que únicament el 40 per cent de les peticions complien els requisits establerts pel reglament. Pel que fa als retards en el cobrament, el ministre va admetre que els 27 beneficiaris encara no han cobrat l’ajut i va assegurar que dilluns, com a molt tard, es farà efectiu el pagament. 
López va justificar el retard pel fet que s’han hagut de demanar crèdits extraordinaris, ja que l’ajut no tenia dotació pressupostària, i va avançar que la setmana vinent se’n demanarà un altre per assegurar el cobrament durant els primers mesos d’aquest any. Segons va explicar el ministre, el Govern tenia pendent el pagament de 21.693 euros: 6.327 corresponents a les vuit sol·licituds aprovades el novembre i 15.366 de les 22 pensions del desembre.
Així mateix, López va informar que durant el mes de gener s’hi van sumar tres persones més, mentre que cinc dels beneficiaris deixaran de cobrar l’ajut perquè han trobat feina. En aquest sentit, López va opinar que no creuen “que augmenti gaire” el nombre de beneficiaris durant els mesos vinents. Pel que fa al 60% de sol·licituds denegades, el titular d’Economia i Finances va afirmar que no hi ha hagut una “motivació específica”, sinó que les peticions incomplien diversos punts del reglament, com ara el nombre de dies que havien d’estar inscrits en el Servei d’Ocupació abans de demanar l’ajut o la voluntarietat de la desocupació.

Pensions de solidaritat
De la mateixa manera que amb els ajuts per desocupació involuntària, el ministre va informar que dilluns es pagarà també les pensions de solidaritat corresponents al 2009, mentre que dimecres vinent es farà un avenç de fons per als dos o tres primers mesos d’aquest any.
En aquest sentit, López va explicar que de les 619 sol·licituds que s’han rebut, 372 han estat favorables, de les quals 240 (el 64,5%) han estat tramitades i 132 estan pendents de tramitació. En aquest cas, López també va justificar el retard perquè les pensions no comptaven amb una partida pressupostària.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte