Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern aprova el conveni amb Encamp per construir l’heliport
El Govern aprova el conveni amb Encamp per construir l’heliport

El Govern aprova el conveni amb Encamp per construir l’heliport


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El consell de ministres va aprovar ahir la proposta de conveni de col·laboració entre el Govern i el Comú d’Encamp relativa a la construcció de l’heliport nacional a la unitat d’actuació de les Tresoles d’Encamp i terrenys adjacents. L’acord és el resultat dels contactes mantinguts els darrers mesos entre el Govern i el Comú en base als tres informes encomanats per l’executiu. Dos d’aquests informes se centren en qüestions d’aeronàutica i han estat redactats pel departament de Transports del ministeri d’Ordenament Territorial i per la direcció general de l’Aviació Civil del Govern francès, respectivament. El tercer informe, centrat en aspectes urbanístics, ha estat elaborat pel departament d’Urbanisme, també del ministeri d’Ordenament Territorial.
Els estudis conclouen que els terrenys compleixen els requisits demanats per a la ubicació de l’heliport, és a dir,  una superfície mínima de 4.000 m2 ampliable a 6.000 m2 o més, una altitud altimètrica del terreny inferior a 1.600 metres i una orientació del terreny que possibiliti l’enlairament o l’aterratge d’helicòpters en dues direccions formant un angle entre elles d’almenys 
150 graus. 
Segons el conveni, la realització de l’heliport es considera projecte d’interès nacional, en els termes i condicions de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme. Així mateix, el Govern contractarà l’elaboració dels estudis i projectes executius pertinents per construir totes les obres necessàries per materialitzar la infraestructura, els quals inclouran, entre altres aspectes, l’estudi d’impacte ambiental, el projecte d’urbanització associada a la proposta d’heliport (sobretot en relació amb els accessos rodats) i les instal·lacions heliportuàries, entre d’altres. 

Aprovada l’adjudicació de la coberta de l’edifici Interceus

El consell de ministres va aprovar ahir l’adjudicació definitiva de la subhasta pública de la coberta de l’edifici Interceus, propietat del Govern, a la societat BDS Portal SLU per 166.013,97 euros. Es tracta de l’únic postor que va participar en la subhasta pública, que va tenir lloc dilluns passat. La terrassa de l’edifici Interceus, situat a l’avinguda Príncep Benlloch d’Andorra la Vella, té una superfície de 593,20 m2. L’import de la venda mitjançant la subhasta coincideix amb el de la taxació pericial que acredita el valor de la propietat. 

heliport
Comu d'Encamp
Govern
consell de ministres
informe
Tresoles

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte