Diari digital d'Andorra Bondia
Inauguració del Banc de Productes de Suport a l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.
Inauguració del Banc de Productes de Suport a l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

El Govern aprova el reglament que regula el Servei d’Assessorament i Subministrament de Productes de Suport


Escrit per: 
Agències / Foto: T.N.

El consell de ministres ha aprovat, aquest dimecres, el reglament regulador del Servei d’Assessorament i Subministrament de Productes de Suport. Aquest text defineix les funcions de les àrees del ministeri respecte d’aquest servei, que està dividit en dues unitats, d’assessorament i de subministrament.

El Servei d’Assessorament i Subministrament de Productes de Suport es va posar en funcionament el mes d’abril, en compliment del que ja preveia la Llei de serveis socials i sociosanitaris. A més, aquest passat divendres el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va inaugurar també el Banc de productes de suport per a les persones amb dependència, que acaba de completar el servei.

Així, per tal de definir l’organització del servei, que forma part de l’àrea de Promoció de l’Autonomia Personal, però que també afecta a l’àrea de Serveis Sociosanitaris, s’ha aprovat el reglament esmentat.

En el text es concreten les prestacions tècniques que s’ofereixen a les persones en situació de dependència, i la separació entre la unitat d’assessorament i la de subministrament de productes de suport. Així mateix, es regulen les prestacions i es determina que l’assessorament a les persones amb dificultats funcionals i de comunicació i a les seves famílies és garantit i gratuït, mentre que el subministrament de productes de suport recuperables és de concurrència i gratuït, excepte per a persones en situació de dependència greu i molt greu, que és garantit i gratuït.

Amb la creació i regulació d’aquest nou servei es dona resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat i de les persones en situació de dependència i als seus cuidadors. A més, s’emmarca en la voluntat del Govern de facilitar que les persones amb dependència puguin romandre a les seves llars amb l’ajuda necessària.

Nou aparcament a Ordino

D'altra banda, el consell de ministres també ha aprovat la convocatòria d’un concurs públic per a l’habilitació d’un aparcament horitzontal a la zona de Plana de Babot a Ordino. Aquesta zona d’estacionament s’ubica davant del Centre de Tecnificació d’Ordino i té una superfície de 2.650 m2 amb capacitat per uns 80 vehicles. Els treballs contemplen també la realització de voravies i d’instal·lacions de serveis. El termini d’execució de les obres és de tres mesos i les ofertes postulants s’han de presentar com a molt tard el 31 d’octubre.

reglament
Govern
aprova
Servei d’Assessorament i Subministrament de Productes de Suport

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte