Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern aprova la comissió de lluita contra l’intrusisme


Escrit per: 
Redacció


El Govern va anunciar ahir la creació de la comissió interministerial contra l’intrusisme empresarial, que vetllarà per la protecció dels empresaris i comerciants legalment establerts al país per fer front als que operen en el mercat sense autorització o de manera irregular.

La iniciativa s’emmarca en les accions de reactivació econòmica que el Govern té previst posar en pràctica durant les setmanes entrants.
La creació d’aquesta comissió ve motivada per la necessitat de coordinar des dels diferents departaments de l’administració una actuació conjunta en matèria de prevenció i lluita contra l’intrusisme empresarial. Aquesta coordinació permetrà tenir una visió multidisciplinària, que comportarà més efectivitat i agilitat en l’adopció de mesures. La comissió estarà formada per nou membres, dos dels quals representaran el ministeri d’Economia i Finances i el d’Interior ‒que la copresidiran‒ i la resta provindran de diferents àrees o unitats relacionades.
El decret de creació i funcionament de la comissió estipula que és un òrgan tècnic i consultiu de l’executiu que opera en matèria de defensa del principi del lliure comerç, i en la protecció dels empresaris i comerciants legalment establerts al país per fer front als que operen en el mercat sense autorització o de manera irregular. També es preveu la creació d’un centre de denúncia on es puguin adreçar els afectats.
El Govern va remarcar ahir la importància que en aquest aspecte té el projecte de llei de l’impost de la renda dels no residents, que introdueix una retenció del 10% als serveis prestats a Andorra per empresaris i professionals no establerts al país, fet que pot revertir l’actual situació de des­avantatge que tenen els empresaris i professionals andorrans.
La comissió estarà integrada per un representant per cada una de les àrees, les unitats o els serveis següents: Transports, Comerç, Duana, Tributs, Policia i Immigració; un jurista adscrit a l’administració general; un delegat del ministre d’Economia i Finances i un delegat del ministre d’Interior. Estarà copresidida pels delegats del ministeri d’Economia i Finances i del ministeri d’Interior, i un membre de la comissió assumirà el càrrec de secretari de manera periòdica. Pel que fa al funcionament, la comissió es reunirà mensualment i es podrà convocar reunions extraordinàries sempre que sigui necessari a petició de la presidència o d’un o diversos membres.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte