Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern impulsa un projecte de llei per facilitar la reorganització empresarial
El Govern impulsa un projecte de llei per facilitar la reorganització empresarial

El Govern aprova un projecte de llei per facilitar la reorganització empresarial


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

El Govern ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei de règim fiscal de les operacions de reorganització empresarial amb la voluntat, d'una banda, que la fiscalitat "en cap cas" sigui un impediment per al desenvolupament d'una activitat empresarial i per cobrir certs "forats" que amb la pràctica en l'aplicació del model fiscal s'ha anat detectant. En aquest cas, segons el ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Jordi Cinca, es tracta d'incloure normes "anti-abús" però que en cap cas suposen "un increment de la pressió fiscal". 

Cinca ha posat en relleu que aquests canvis eren un compromís que el cap de Govern, Antoni Martí, va adquirir davant els empresaris que havien posat en relleu les dificultats amb les quals es trobaven a l'hora de fer reorganitzacions empresarials, fusions o escissions d’empreses, ja que els podia arribar a suposar un "cost elevat", tal com ha manifestat Cinca. Aquests canvis, però, tampoc no volen ser un "incentivador" perquè les societats puguin obtenir beneficis fiscals.

Tal com ha detallat el director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, el projecte de llei té com a objectiu la neutralitat fiscal i la voluntat que les operacions de fusió o escissió d’empreses es duguin a terme amb un diferiment dels impostos de la tributació derivada de les operacions de reestructuració. D’aquesta manera les rendes de les empreses no deixaran de tributar sinó que se’n demorarà la tributació a transmissions posteriors fora del context de la reorganització.

El règim fiscal especial que preveu el projecte de llei es refereix exclusivament per aquelles operacions basades en motius econòmics relatives a la racionalització o reestructuració de les activitats dins de les empreses. El text contempla una especial sensibilitat per les empreses i patrimonis familiars.

A l'últim, cal destacar que el projecte de llei estipula que les empreses que efectuïn operacions de reorganització hauran d’informar a l’Administració Tributària. El text regularà tots els efectes sobre els diferents impostos que aquest text contempli.

reorganització empresarial
Jordi Cinca
Albert Hinojosa
Tributs i Fronteres
operacions
projecte de llei

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte