Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern aprova una quota de 250 permisos de treball per compte propi


Escrit per: 
Julià Rodríguez

El consell de ministres va aprovar ahir, a proposta del titular de Justícia i Interior, una quota de 250 autoritzacions de residència i treball per compte propi. Segons va explicar el Govern en una nota de premsa, els permisos es concediran prioritzant els nacionals de França, Espanya i Portugal, signataris de convenis amb Andorra en la matèria, i els dels estats membres de la Unió Europea (UE) i de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), segons el que preveu la Llei qualificada d’immigració.
Del conjunt d’aquestes autoritzacions, 50 seran de residència i treball per a professionals liberals i 200, permisos per als altres supòsits. Aquesta tipologia de residència es va crear arran de l’aprovació de la modificació de la Llei qualificada d’immigració. La nova quota s’ha aprovat després que l’anterior, aprovada el passat 20 de novembre, de 150 autoritzacions de residència i treball, hagi quedat esgotada, segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca.
 

Licitació d’obres
D’altra banda, el Govern va licitar ahir el projecte d’arranjament d’un tram de la voravia a l’avinguda Pont de la Tosca d’Escaldes-Engordany.Les obres es porten a terme davant de l’important deteriorament que pateix un tram de voravia de la CG-3, als voltants de l’enllaç amb la CG-2 (avinguda Pont de la Tosca), concretament entre la rotonda i el pont d’accés a la deixalleria del Comú.  L’objectiu és augmentar la seguretat dels vianants i alhora homogeneïtzar aquest tram de voravia amb la resta de les que hi ha en aquesta zona. El projecte servirà per eixamplar, reparar i unificar aquesta voravia. El termini d’execució previst és de sis setmanes.
El Govern va licitar també la rehabilitació del viaducte del Lloser d’Encamp, ubicat a la carretera general 2. Un estudi ha evidenciat diferents patologies com l’oxidació de les bigues, la manca d’impermeabilització i la necessitat de  fer millores en paviments de les voravies, juntes i drenatges, entre d’altres.

Avenç de fons per a la il·luminació de l’Estadi Nacional

El Govern va aprovar ahir un avenç de fons de 666.423 euros per a la millora de la il·luminació del futur Estadi Nacional, que s’està construint actualment. Segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, el projecte inicial preveia en una primera fase una instal·lació de 500 luxs, que s’ampliarien fins a 1.400 luxs en la segona fase del projecte. Tot i així s’ha decidit avançar el canvi de la il·luminació a petició de la Unió Europea de Federacions de Futbol (UEFA). D’aquesta manera serà possible que les cadenes de televisió puguin retransmetre els partits en alta definició (HD). L’avançament exigirà per una banda un avenç de fons, en no haver-hi prou dotació pressupostària, i la presentació al Consell General d’un projecte de llei de crèdit extraordinari per l’import total de la millora. Les obres tenen un pressupost global de 3,8 milions d’euros. D’aquesta xifra, 2 milions d’euros són aportats per la Federació Andorrana de Futbol, procedents de la UEFA, en virtut del conveni signat amb el Govern.

El 4t Fòrum Estudiants+Empresa se celebrarà el 16 d’abril

El 4t Fòrum Estudiants+Empresa se celebrarà el 16 d’abril al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. En total ja han confirmat la seva presència en aquesta iniciativa, impulsada pel ministeri d’Educació i Joventut, 42 expositors, distribuïts entre empreses, col·legis professionals, associacions professionals, parapúbliques i centres i entitats parapúbliques. Es tracta d’un espai de trobada entre l’empresariat andorrà i els estudiants de batxillerat, de formació professional i universitaris que ha tingut una acceptació molt bona en les tres edicions anteriors.  El contacte entre el món de l’empresa i l’ensenyament és una pràctica en expansió, especialment prop de les universitats, amb l’objectiu d’identificar anticipadament el talent, segons ha indicat el Govern. Les particularitats andorranes, a causa de la dispersió dels estudiants, fan recomanable una acció concreta de reunió d’empresa i estudiants en un mateix espai. L’acció permet a les empreses conèixer els alumnes i als estudiants, tenir un primer contacte amb el mercat laboral.

Convocatòria per als ajuts del transport escolar

El ministeri d’Educació i Joventut informa que partir del 14 d’abril i fins al 30 de maig s’obre la convocatòria dels ajuts a l’estudi i de les sol·licituds de transport escolar i de l’abonament del bus lliure per al proper curs escolar 2014-2015. El preu de l’abonament del bus lliure i del carnet del transport escolar no s’incrementa respecte del curs anterior i queda establert en 208 euros. Durant el nou curs se segueix el sistema implantat, que permet sol·licitar el carnet de transport escolar o l’abonament del bus lliure sense necessitat d’avançar-ne l’import.

Cal regular la unió de parelles del mateix sexe

El ministre portaveu, Jordi Cinca, opina que hi ha una “necessitat” de regular la unió de parelles del mateix sexe. Segons va dir, hi ha consens dels grups parlamentaris en aquest punt. Pel que fa al grup demòcrata, treballa per trobar “la millor fórmula”. Cinca no va entrar a valorar, però, si d’aquesta unió se n’ha de dir necessàriament “matrimoni”.

Actua Corner assessorarà els empresaris andorrans i forans

L’oficina d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) es desplaça a la planta baixa de l’edifici administratiu del Govern. L’objectiu és que l’organisme sigui més proper als empresaris, que s’hi poden adreçar per demanar informació sobre qualsevol aspecte relacionat amb l’obertura econòmica. La nova oficina, que estarà a l’espai que ocupa actualment el Servei d’Atenció a la Petita Empresa (SAPE), portarà per nom Actua Corner. A més d’acompanyament de la inversió estrangera directa, la nova oficina també oferirà altres funcions de l’ADI.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte