Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern assegura que és 'totalment necessària' la protecció a l'exposició passiva al fum del tabac


Escrit per: 
Agències

El Govern ha qualificat de 'totalment necessària' la protecció del ciutadà a l'exposició passiva al fum del tabac. Així ho ha fet saber el cap de l'executiu, Jaume Bartumeu amb la publicació del criteri del Govern al Butlletí del Consell General.

En les consideracions s'assegura que el consum de tabac així com l'exposició involuntària al seu fum són causa de patologies greus com la malaltia obstructiva crònica, l'infart de miocardi, el càncer de bufeta i el de pulmó. Bartumeu informa que entre el 2005 i el 2009 van morir 83 ciutadans com a conseqüència d'aquesta última afecció que és la primera causa de mort entre els homes i la setena entre les dones.

El Govern ha volgut 'aplaudir' l'arribada de la primera iniciativa legislativa popular que aborda una temàtica 'tan important en matèria de salut com és el tabaquisme i ha assenyalat que la informació i l'educació per la salut 'no han tingut bons resultats' ja que l'hàbit continua essent 'important'.

Per aquest motiu, l'Executiu vol assegurar la protecció de l'exposició al fum de les persones que no es poden protegir per si mateixes com son infants, persones grans, treballadors de locals públics i no fumadors.

En les conclusions finals s'afegeix que caldrà 'valorar alguns aspectes' de la proposta pel que fa al 'calendari' i la 'viabilitat'. A més, s'assegura que caldrà prendre en consideració 'la regulació més general' en alguns espais com  'els locals d'oci'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte