Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, abans d’iniciar la compareixença d’ahir a la tarda.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, abans d’iniciar la compareixença d’ahir a la tarda.

El Govern assumeix 4,3 milions de les cotitzacions a la CASS del març


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El Govern ha hagut de fer front a més de 4 milions d’euros corresponents a les ajudes amb relació a les cotitzacions a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) previstes en la primera Llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2.
Així ho va explicar ahir el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, que va assegurar que “la quantia demostra el grau d’ajuts desenvolupats” pel Govern per “estar al costat dels autònoms, els empresaris i els assalariats”.
Jover, que va recordar que l’activitat no es va aturar fins a mitjans de març, de manera que la quantitat creixerà amb tota probabilitat aquest mes d’abril, va detallar que fins a 2.490 empreses i autònoms van demanar que l’executiu es fes càrrec del 15,5% de la part patronal de la cotització dels assalariats, fet que ha suposat una despesa de 3.140.000 euros.
Així mateix, el ministre va explicar que 936 treballadors per compte propi es van acollir a la possibilitat de rebaixar el seu tram de cotització i fer-ho només pel salari mínim, fet que ha tingut un impacte de 238.000 euros, mentre que a la vegada hi va haver fins a 2.453 autònoms que van optar per suspendre la seva cotització a la Caixa Andorra de Seguretat Social, fet que suposa 961.852 euros en prestacions, que assumeix també l’executiu.
D’altra banda, i interpel·lat amb relació a si es mantindrà el calendari previst per a la posada en marxa d’una nova fase de retorn a l’activitat dels diferents sectors econòmics, el ministre va recordar que qualsevol decisió s’adoptarà partint de criteris sanitaris i en funció de l’evolució de les corbes epidemiològiques. Així, Jover va destacar que si les dades sanitàries “segueixen com fins ara” i la ciutadania “manté una actitud de respectar les normes, el calendari previst es mantindrà”.
En aquesta línia, el titular de Finances, que va insistir un cop més que la possibilitat de decretat l’estat d’alarma no està damunt de la taula tot i que “és una eina” més a disposició del Govern, va detallar que ahir la mobilitat interna va ser 64% inferior a un dia d’activitat normal, mentre que la setmana passada es va mantenir en uns barems d’entre el 58 i el 62%, motiu pel qual va remarcar que aquestes dades són “un bon símptoma”, ja que “no hi  ha hagut un increment important”.
El ministre portaveu va informar també que el fons solidari ja ha assolit 2.015.939 euros mitjançant les aportacions que s’han fet als comptes corrents habilitats pels bancs del país, entre les quals va destacar les del Col·legi Oficial de Metges d’Andorra (10.000 euros) i el Moto Club Pirineu (500 euros), una quantitat a la qual cal sumar els 55.550 euros recaptats gràcies als 27.775 missatges de text enviats al 828.
Finalment, Jover va recordar que ahir es commemorava per primera vegada el Dia nacional del conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides, un text “molt important perquè canvia l’enfocament”.

Govern
assumeix
cotitzacions
cass
Marc
4
3 milions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte