Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern assumeix el cost de la plaça de Prat de la Creu a canvi dels terrenys


Escrit per: 
Agències


El Consell General, el Govern i el Comú d’Andorra la Vella van signar el 17 de febrer el Conveni de reordenació urbanística dels entorns de la Casa de la Vall. Amb aquest conveni es regularitza definitivament el canvi d’ubicació de la nova seu de la justícia al Prat del Rull, i es guanya una plaça pública i dependències comunals a la parcel·la del Prat de la Creu on s’havia de construir l’edifici.

El document del conveni especifica els dotze punts del pacte signat pel síndic general, Josep Dallerès; el ministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer. La modificació de la reordenació urbanística dels entorns de Casa de la Vall és justificada per les tres institucions per “incrementar la superfície prevista en el projecte de la nova seu de la justícia” i “donar al conjunt de l’entorn actual de la Casa de la Vall (...) una millor integració urbanística, una valorització de la zona i una millora de la qualitat de les edificacions”.
El conveni no varia el projecte en què es treballava des de l’estiu passat. Així, el Comú de la capital passarà a ser el titular de la zona on anava ubicat l’edifici de la justícia al carrer Prat de la Creu. En aquesta parcel·la s’hi acabarà construint una àmplia plaça a dos nivells, on també s’aprofitarà per instal·lar dependències comunals en dues plantes soterrànies, una planta semisoterrània i una planta baixa. Per la seva banda, el Govern passa a ser propietari de la parcel·la del Prat del Rull on es construirà la nova seu de la justícia i s’ampliarà l’edifici administratiu del Govern.
El text del conveni també especifica quins són els treballs que aniran a càrrec del Govern, a canvi d’obtenir el terreny de 2.600 metres quadrats al Prat del Rull. Així, l’executiu s’haurà d’encarregar de construir la plaça pública comunal i dels treballs d’acabat al nivell de la rasant –inclosos l’aparcament i les dependències comunals– en la parcel·la on a sobre s’ha de bastir el futur edifici administratiu comunal. Ferrer ja va avançar que la construcció d’aquest nou edifici administratiu haurà d’esperar un temps, ja que a hores d’ara el Comú no pot fer front a la despesa que generaria.
Per fer possible la cessió dels terrenys i la continuació dels treballs, el Govern ha de declarar el projecte de construcció de la nova seu de la justícia i l’ampliació de l’edifici administratiu del Govern “projectes d’interès nacional”, cosa que ha de fer com a màxim en trenta dies des de la signatura del Conveni. Sis mesos després de la seva publicació en el BOPA, o tres mesos després de l’aprovació de la fitxa urbanística del Prat del Rull, es farà l’acta de cessió dels terrenys a favor del Comú, que permetrà fer la permuta de terrenys.
En el cas que els propietaris no es posessin d’acord en els mesos vinents per al desenvolupament de la unitat d’actuació al Prat del Rull, la corporació “elaboraria un pla especial d’iniciativa pública per garantir al Govern els terrenys afectats per la declaració d’interès nacional del projecte”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte