Diari digital d'Andorra Bondia
Turistes que accedeixen a la plaça del Poble des de la rambla Molines.
Turistes que accedeixen a la plaça del Poble des de la rambla Molines.

El Govern atribueix la caiguda del turisme a l’estiu a altres destins


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Govern atribueix la caiguda de l’activitat turística i comercial durant la temporada d’estiu a la recuperació de destins que fa cinc o sis anys eren forts però que van patir una davallada de visitants arran de la situació d’inseguretat que van viure. En aquest sentit, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, va remarcar que l’arribada de visitants no és aliena al que passa a l’entorn. Així, doncs, el creixement d’aquests mercats ha provocat una redistribució del turisme.

Cinca va parlar de la costa catalana i la costa balear, que han registrat una caiguda de visitants d’entre l’1% i el 2%. En tot cas, el ministre va desvincular la reducció de l’activitat turística de les obres que s’estan portant a terme al Principat, principalment a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Per Cinca, aquest és un aspecte “molt puntual” i argumenta que el que cal veure és el resultat d’aquests treballs i si han fet créixer l’atractiu del turisme de comerç. “Les obres són un mal que cal patir per fer salts qualitatius endavant”, va destacar.

El Govern considera que la situació viscuda aquest estiu posa en relleu la necessitat d’estar “molt presents” als mercats que proveeixen visitants. D’aquesta manera, el ministre Portaveu va afirmar que “no es pot abaixar mai la guàrdia” ja que si no es porten a terme campanyes de promoció, Andorra quedarà fora dels destins prioritaris dels turistes. Així va rebatre les veus que diuen que no cal fer esdeveniments ni invertir en promoció. “No és cert”, va dir i va afegir que cada cop hi ha més oferta i, per tant, per competir amb els altres destins “cal estar present”.

El ministre Portaveu no va voler fer cap valoració de les xifres registrades pel sector turístic durant l’estiu. Va recordar que encara no s’ha acabat el mes d’agost i que, tenint en compte que la temporada s’allarga fins al setembre, cal ser prudents. L’únic aspecte que va exposar va ser que la segona quinzena d’agost ha estat “bona” i que l’activitat ha millorat respecte dels primers quinze dies del mes. Cal recordar que els empresaris del Pas de la Casa i Andorra la Vella van quantificar entre un 20% i un 35% la reducció de vendes durant el mes de juliol.

Aprovat el pla del bàtxelor en Ciències de l’Educació

El Consell de Ministres va aprovar ahir el pla d’estudis del bàtxelor en Ciències de l’educació de la Universitat d’Andorra, que es començarà a impartir a la UdA el proper curs acadèmic 2018-2019. Aquest nou pla d’estudis s’emmarca en el programa 2017- 2019 del Govern i la UdA. 

El pla d’estudis representa una alineació entre la metodologia emprada a l’Escola Andorrana i a la Universitat d’Andorra que prioritza l’ensenyament competencial i centrat en l’estudiant. Un dels objectius perseguits és reforçar els perfils lingüístics dels titulats, vehiculant el temari acadèmic en diferents llengües. Durant el programa acadèmic, l’estudiant podrà realitzar diferents estades formatives i complementar així la teoria i la pràctica.

Campanya en favor de l’ús del català en l’esport base 

El Govern va acordar la convocatòria d’un concurs públic nacional per a la contractació d’una empresa que s’encarregui del disseny, la producció i l’execució d’una campanya de sensibilització sobre l’ús de la llengua oficial en l’esport de base. L’objectiu d’aquesta campanya és dinamitzar el català entre els infants i joves en el desenvolupament de la pràctica esportiva, ja que s’ha constatat que en l’entorn esportiu sovint s’utilitzen altres llengües en detriment del català. Aquesta campanya s’afegeix a les ja realitzades des del departament de Política Lingüística a favor de l’ús del català al país, com les portades a terme al Pas de la Casa, o al sector de la restauració. Les campanyes volen donar resposta als resultats de les enquestes sociolingüístiques, amb l’objectiu de millorar-los en els àmbits on són més desfavorables. Les ofertes es poden presentar fins el 3 d’octubre.

Aprovat el nou reglament de personal de la CASS 

El nou Reglament de personal de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social prioritza la promoció interna dels treballadors de la CASS i la seva formació continuada, amb l’objectiu de garantir una carrera professional i impulsar la modernització de l’entitat. El text aprovat ahir pel Govern regula els procediments de promoció que prioritzen els edictes interns per cobrir les vacants. També estableix una nova graella de llocs de treball amb criteris de promoció professional i de formació adreçats al personal de la CASS. Aquest Reglament ha estat consensuat amb el personal, el comitè de direcció i el consell d’administració. El ministre Jordi Cinca va matisar que el text no representa un augment en el pressupost de la CASS sinó que en diversifica la gestió dels recursos destinats al personal. 

Govern
atribueix
caiguda
turisme
estiu
destins

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte