Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en una sessió del Consell General.
El ministre portaveu, Eric Jover, en una sessió del Consell General.

El Govern avala la proposta per canviar la Llei de fundacions


Escrit per: 
M.S. / FOTO: Agències

El Govern ha emès un criteri favorable a la proposició de llei de modificació de la Llei de fundacions, entrada a tràmit pels tres grups parlamentaris de la majoria, en considerar que “després de tretze anys era necessària una actualització”. Així ho ha avançat aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, que s'ha mostrat convençut que el nou text servirà per facilitar la tasca “del dia a dia” de les fundacions i “fer una millor feina”. En relació amb els canvis plantejats, el ministre ha incidit en la possibilitat que les fundacions puguin portar a terme activitats econòmiques, sempre això sí que “estiguin relacionades amb el seu objecte fundacional”, fet que els permetrà poder tenir uns ingressos.

Jover ha destacat també la flexibilització quant a la nacionalitat de determinats membres del patronat de les fundacions, ja que el nou text permet que alguns dels seus membres puguin ser estrangers sempre que resideixin al país, i també la millora i flexibilització que es planteja pel que fa a la presa de decisions, amb la possibilitat de delegar vots i que determinades decisions es puguin adoptar sense la presència de la totalitat dels membres que conformen els patronats de les fundacions.

D’altra banda, i interpel·lat sobre la situació de la Fundació Privada Tutelar, el ministre ha recordat que recentment el Govern ha signat un conveni per valor de 350.000 euros amb l’entitat “per poder-la dotar dels recursos econòmics suficients perquè pugui fer la seva activitat amb normalitat”.

 

Digitalització al cos de policia

En el marc de l’aposta per la digitalització de l’Administració, el ministeri de Justícia i Interior ha tret a licitació l’adquisició de dos servidors per a l’emmagatzematge de dades de la policia, de 25 unitats d’impressores tèrmiques portàtils així com la creació del Registre integrat d’armes del Principat d’Andorra (Riapa) que permetrà l’intercanvi de dades amb les armeries.

Millores a la CS-600

El Govern va adjudicar els treballs d’actuacions de millora de la CS-600, prop del Santuari de Canòlich, a l’empresa TP La Coma per un import de 94.513,72 euros. Així mateix, el consell de ministres va adjudicar també actuacions per millorar i consolidar la plataforma de la CS-240, a Montaup, a l’empresa Locubsa per un import  de 209.824,09 euros.

Exàmens de català

El ministeri de Cultura i Esports ha obert la segona convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana de nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 per als candidats lliures, que se celebraran en dos caps de setmana diferents entre l’11 i el 19 de juny. Els interessats a presentar-hi es podran inscriure entre el 3 i el 14 de maig  al web de Tràmits.

Tres places a Educació

Educació i Ensenyament Superior ha obert el procés per a la cobertura de tres places, un professor de tecnologia i dos tècnics especialitzats en educació social, segons ha informat el ministre portaveu. Eric Jover ha explicat també que Afers Exteriors ha licitat dues places de funcionaris en rang de tercer secretari del cos diplomàtic.

 

 

fundacions
Fundació tutelar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte