Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern certificarà amb un segell les empreses amb polítiques d’igualtat


Escrit per: 
Agències

El Govern està treballant en la creació d’un segell de qualitat, tal com marca el Codi de Relacions Laborals, per premiar les empreses que apliquin polítiques d’igualtat.

 Així ho va anunciar ahir la secretària d’Estat d’Igualtat i Benestar, Magda Mata, durant la seva intervenció a la reunió de la Internacional Socialista de Dones d’aquest dijous, tot afegint que la mesura podria estar en marxa de cara a la tardor. Mata va explicar que d’aquesta manera es vol promoure la igualtat professional i corregir les grans diferències salarials que hi ha entre homes i dones.
De la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va afegir que la situació d’Andorra en matèria d’igualtat és similar a la dels països de l’entorn, tot i que cal millorar la presència de les dones en l’àmbit polític local i també la legislació en matèria de violència de gènere.
Una quarantena de dones provinents de vint països diferents participen des d’ahir a la tarda a la reunió de l’executiu i del consell de la Internacional Socialista de Dones (ISW), que se celebra al Centre de Congressos d’Andorra la Vella fins avui. El lema de la trobada són les polítiques d’igualtat de gèneres com a motor del desenvolupament socioeconòmic. En aquest sentit, tant la secretària general, Marlène Haas, com Rosa Ferrer, van coincidir a posar de manifest la preocupació que la crisi serveixi als governs per justificar reduccions en els programes d’igualtat de gènere, que sovint ja no disposen de gaires recursos.
Magda Mata creu que en matèria d’igualtat encara hi ha molta feina a fer a Andorra, tant en l’esfera privada, on costa fer la conciliació familiar de manera equitativa i existeix el problema de la violència de gènere, com a nivell públic, amb les importants diferències salarials i els llocs de treball als quals la dona no pot accedir. En aquest sentit, la secretaria d’Estat, conjuntament amb el departament de Treball, estan estudiant si existeixen casos d’assetjament laboral a dones embarassades, tot i que Mata va indicar que és una qüestió difícil de constatar a causa de la por que hi ha de denunciar aquestes pràctiques.
Rosa Ferrer també va indicar que a Andorra ens trobem amb les mateixes situacions de desigualtat que a la resta de països de l’entorn, malgrat que l’impuls de les polítiques d’igualtat es va iniciar el 1995, una data molt recent. Ferrer també va dir que cal reformar el Codi Penal per tal que la violència de gènere com a delicte no hagi de ser reincident, simplificar i agilitzar els procediments, i decidir finalment si cal una llar refugi o pisos tutelats per a les víctimes.
La secretària general de la ISW, Marlène Haas, durant la seva intervenció, va valorar molt positivament la trajectòria política de Rosa Ferrer i es va mostrar convençuda que serà la primera dona en ser cap de Govern d’Andorra. La cònsol va agrair les paraules però va dir que no es veu en el càrrec i que cadascú ha de saber on té els límits.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte