Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir posterior al consell de ministres.
El titular de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir posterior al consell de ministres.

El Govern col·loca 500 milions de deute en bons verds i sostenibles


Escrit per: 
M. S. / Foto: SFGA

El Govern ha llançat i tancat avui una emissió internacional de deute de 500 milions d’euros en bons verds, socials i sostenibles amb un venciment a 5 anys i un tipus d’interès de l’1,30%, segons ha anunciat el titular de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, que ha destacat que la nova emissió és per refinançar deute existent i que “en cap cas estem generant nou endeutament”.

El ministre, que ha recordat que es tracta d’una operació llistada a Luxemburg, ha detallat que han rebut demanda per més de mil milions d’euros i ha celebrat la “bona diversitat” de l’emissió, que ha estat adquirida per inversors de fins a 21 països diferents. Així mateix, Jover, que ha qualificat d’“èxit” l’operació tenint en compte el context actual de delicada situació geopolítica, inflació creixent i perspectives d’increment dels tipus d’interès, ha destacat que l’emissió es va portar a terme de la mà de tres bancs col·locadors, Crédit Agricole i Banco Santander, així com el banc nord-americà Citigroup, que participa per primera vegada en una operació de deute d’Andorra i que “reforça les perspectives internacionals de les emissions que estem desenvolupant”.

El ministre s'ha “felicitat” també perquè amb aquesta segona emissió internacional de bons verds, socials i sostenibles el 75% del deute del país es troba amb aquesta tipologia de bons que s’alinia amb els objectius de sostenibilitat del Govern. A més, Jover, que ha recordat que enguany arriba a venciment deute per valor de 615 milions però que només se n’emetrà de nou per 600, ha remarcat que aquesta emissió, que farà que a final d’any la maturitat del deute sigui de 7,9 anys quan el 2019 era de 2,7, és “la culminació d’un camí iniciat ja fa anys però consolidat les darreres legislatures, que és el de l’homologació”.

Establiment de relacions diplomàtiques amb Kenya
L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i l’ambaixador de Kenya al país veí, Richard A. Opembe, han signat avui a Madrid l’establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països, segons ha informat el ministre portaveu, Eric Jover, que ha detallat que la signatura s’inscriu en la voluntat dels dos països d’impulsar lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic, i cultural que s’inclouen en la Convenció de Viena del 1961 sobre relacions diplomàtiques i els principis i normes fonamentals de la Carta de les Nacions Unides i del dret internacional, així com intercanviar experiències en l’àmbit del turisme i el multilateralisme. L’establiment de relacions és el pas previ perquè Kenya pugui acreditar la seva ambaixada a Andorra.

Vistiplau als preus públics dels refugis
El Govern ha acordat avui els preus públics dels serveis prestats a la concessió de la gestió del servei públic dels refugis guardats del Comapedrosa i de l’Illa per l’any 2022, uns preus que s’actualitzen amb l’IPC, segons ha explicat el ministre portaveu. Eric Jover ha recordat que el refugi del Comapedrosa té únicament una tarifa en obrir només el període estival, mentre el de l’Illa té la d’hivern i la d’estiu.

Nous productes del tabac
El Govern ha aprovat avui la modificació de la Nomenclatura General de Productes, que respon a l’entrada en vigor de la Llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum. 

Aquesta modificació, alineant-se amb la normativa de la UE/Comissió Europea, encabia els nous productes del tabac, entre els quals destaquen els destinats a ser inhalats sense combustió.

Govern
500
milions
bons

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte