Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Èric Jover, en la roda de premsa celebrada ahir.
El ministre portaveu, Èric Jover, en la roda de premsa celebrada ahir.

El Govern comença a treballar en la creació d’un institut de l’habitatge


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: SFGA / J. A. Viladot

El ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ja ha començat a treballar en la creació d’un institut de l’habitatge, un ens que haurà d’aportar dades sobre el sector immobiliari i solucions als problemes que es presentin. Segons va explicar el ministre portaveu, Eric Jover, per definir la seva estructura s’analitzarà les millors experiències dels països de l’entorn. Ara per ara no està decidit com s’articularà ni quina mena de vinculació tindrà amb la comissió nacional que tracta sobre aquesta matèria.

Jover també va contestar les crítiques de l’AGIA a la llei de mesures urgents sobre el mercat de lloguer i a l’acció de l’executiu durant els anys de crisi amb relació a aquest sector. El ministre va recordar que el Govern sempre ha defensat que les mesures eren a curt termini i que, per tant, no serien suficients. Així mateix va coincidir amb els gestors immobiliaris que “segurament” el problema és la manca d’oferta i per tant cal ampliar-la. Jover va destacar, a més, que la llei de mesures urgents ja identificava algunes de les traves per al sector immobiliari i va afegir que per buscar solucions als obstacles que encara existeixen cal mantenir un treball transversal.
Per altra banda, el ministre portaveu va anunciar que el cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, es reuniran el 18 de juny vinent amb el copríncep francès, Emmanuel Macron. Aquesta serà la primera trobada entre els mandataris i es tractaran aspectes relacionats amb la situació política i econòmica del país. 
Jover també es va referir a l’acord assolit entre Ordino-Arcalís i Pal Arinsal per mantenir Vallnord durant tres anys. El ministre portaveu va agrair la predisposició dels dos socis per donar continuïtat a una marca “molt positiva per al país”, que ha permès vendre un producte de qualitat i que té un potencial per atraure turisme. Així mateix va indicar que ara cal continuar valoritzant aquesta marca perquè amb això “hi guanya Andorra”. El posicionament del Govern ha estat sempre que aquesta no s’hauria de perdre.
A l’últim, Jover va recordar que a finals d’aquest mes es donarà resposta al recurs administratiu de Jocs SA contra la denegació de la llicència del casino. Així, va dir que tot i que ara s’està en la fase d’atorgament de la llicència encara queden elements pendents de la primera, que consistia a avaluar els projectes.

L’executiu crearà finalment una secretaria d’Estat d’Igualtat amb Participació Ciutadana

El ministre portaveu va confirmar ahir que l’executiu crearà la secretaria d’Estat de Participació Ciutadana i Igualtat. Aquesta dependrà directament del cap de Govern degut a la seva “rellevància” i perquè ha de ser una “acció transversal” a tot l’executiu. Cal recordar que el Govern va afirmar la setmana passada que no hi havia cap decisió presa sobre la creació de la secretaria d’Estat d’Igualtat, reclamada per Acció Feminista.
Per altra banda, el consell de ministres va nomenar ahir Joan Carles Villaverde director del departament d’Afers Socials i Joventut; Sergi Nadal  director del departament de Turisme; Albert Verdú director del departament de Sistemes d’Informació; i Josep Maria Casals director del departament d’Agricultura.
Així mateix es va ratificar Xavier Mujal com a director general d’RTVA i es va aprovar el nomenament de Maria d’Urgell Sansa com a gerent de la Universitat d’Andorra. A més es va donar el vistiplau a la nova composició de la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU).
També ahir, el ministre portaveu es va referir a les crítiques de l’oposició a l’estructuració del Govern, amb dotze ministeris i dotze secretaries d’Estat. Eric Jover va lamentar que “normalment s’espera cent dies” però en aquest cas “no hem tingut aquest temps”. El ministre va defensar que per a l’acció de govern es necessita aquesta estructura, i va recordar que l’oposició ja ha presentat preguntes parlamentàries de control a l’executiu que seran respostes. “És legítim i normal que l’oposició faci preguntes de control”, va declarar.

Govern
treballar
creació
institut de l’habitatge

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte