Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern confirma l’IPC anual de l’1,6% i es mostra optimista de cara al 2011


Escrit per: 
Redacció

El Govern va aprovar ahir l'IPC del 2010, que s’ha fixat en l’1,6%. El portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, va fer una valoració positiva d’aquesta dada i es va mostrar optimista de cara al 2011, en considerar que els primers indicadors de l’any apunten cap a una “recuperació petita però sòlida”.

Bartolomé va confirmar, en la compareixença posterior a la sessió de consell de ministres, la dada avançada a principis de gener, que supera en tres punts les previsions inicials. Tot i així, no va detallar els diferents conceptes que componen la inflació i va informar que el departament d’Estadística els presentarà avui.
Segons el portaveu del Govern, l’índex de preus al consum “ha de ser el primer d’una sèrie d’indicadors que en els propers dies o setmanes han de mostrar la tendència que l’economia andorrana, tot i estar en un moment complicat, pot mostrar el principi d’una petita recuperació, però alhora sòlida”. En aquest sentit, va sostenir que aquests indicadors “podrien demostrar que hi ha alguns sectors que fan funcionar l’economia”, una situació que “fa pensar que estem en el bon camí”.
El representant de l’executiu va argumentar que, de moment, les dades anuals que s’han fet públiques des del departament d’Estadística, com ara el nombre de matriculacions de vehicles i l’IPC, han estat més positives que les dels anys i els mesos anteriors. Així, Bartolomé va opinar que, si bé encara no es pot dir que s’ha superat la crisi econòmica, el fet que “bona part dels indicadors siguin menys dolents o clarament positius fa pensar que s’està en el camí d’una certa recuperació”. Finalment, Bartolomé va concloure que alguns dels indicis d’aquest procés són “minsos”, però que tot i així “marquen una direcció que ens fa ser optimistes”.

Tres punts per sobre
L’IPC anual supera finalment la previsió inicial del Govern en tres punts, ja que en un primer moment es treballava amb una estimació de l’1,3%. En aquest sentit, el portaveu de l’executiu va assegurar que durant la sessió de consell de ministres d’ahir no es va tractar dels ajustos concrets que s’hauran de fer per adaptar els comptes, però va admetre que aquesta diferència  “repercutirà en una sèrie d’elements que no s’han comptabilitzat”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte