Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern considera 'prematur' que l'oposició digui que no votarà el pressupost


Escrit per: 
Agències

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, s'ha mostrat sorprès que es plantegin dubtes sobre si calia que el Govern presentés el projecte de pressupost, i considera 'prematur' que l'oposició digui que no el votarà, vistes les valoracions que s'han fet tant des de CR com d'ApC.

Bartolomé considera que primer cal esgotar tot el procés d'esmenes i de debat del projecte, i se li fa estrany 'que es pensi que el que cal al país és un segon pressupost prorrogat'. D'altra banda, el portaveu ha criticat durament que Andorra pel Canvi hagi presentat una pregunta sobre les despeses del viatge a Nova York i les informacions aparegudes aquest divendres al Diari d'Andorra, que ha qualificat de falses. Bartolomé considera que treure aquest tema a l'opinió pública és 'desviar l'atenció dels ciutadans dels problemes importants'.

Bruno Bartolomé ha explicat que el Govern està sorprès de com s'està tractant el procediment de presentar el projecte de pressupost de l'exercici 2011 i les valoracions que ha fet l'oposició, 'de dir que no el votarà abans d'entrar a la fase d'esmenes i de debat'. El criteri de l'Executiu és que un cop presentat el text 's'ha de debatre tot el que s'hagi de debatre' en el marc del Consell General, i que els grups haurien d'aportar millores i propostes, i arribar a una revisió si s'escau. El portaveu del Govern considera que tota la feina encara està per fer, i que si s'opta per rebutjar-lo abans de fer-la, s'haurà de justificar aquesta posició política.

Bartolomé ha assegurat que la majoria de la ciutadania 'voldria tenir elements d'estabilitat i no un segon pressupost prorrogat'. Per tant, ha emplaçat a fer la reflexió del que li convé al país: 'si li convé per segon any consecutiu no tenir pressupost'. Ha afegit que 'és aquesta la pregunta que ens haurem de fer, en el termini de tràmit del pressupost que marqui el Consell General, i que s'haurà de respondre tard o d'hora '. El portaveu també ha recordat que la continuïtat del mandat està vinculada a l'aprovació del pressupost, i que si no n'hi ha, 'és claríssim' que es convocaran eleccions anticipades.

D'altra banda, Bartolomé ha desmentit el cost que va fer la delegació a Nova York per assistir a l'assemblea de les Nacions Unides i que ha publicat el Diari d'Andorra aquest divendres, tot i que no ha volgut donar les xifres de les despeses del viatge. El portaveu del Govern ha lamentat que es vulgui desviar l'atenció amb aquest tema 'que no està entre les 100 prioritats dels ciutadans', i que el país té 'uns problemes estructurals profundíssims' que no creu que hagin de passar 'pel preu d'una habitació d'hotel'. Bartolomé ha acabat dient que aquesta desviació de l'atenció 'és fruit d'una forma de fer política importada de fora'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte