Diari digital d'Andorra Bondia
Els coprínceps Joan-Enric Vives i Emmanuel Macron durant la visita del copríncep episcopal a l'Elisi.
Els coprínceps Joan-Enric Vives i Emmanuel Macron durant la visita del copríncep episcopal a l'Elisi.

El Govern convida la ciutadania a participar en la visita de Macron


Escrit per: 
Redacció / Foto: Bisbat d'Urgell

En la primera visita oficial del copríncep francès, aquest divendres, Emmanuel Macron recorrerà totes les parròquies i es trobarà amb els cònsols a les seus dels comuns, segons va informar ahir l’executiu en un comunicat.
Macron visitarà la Casa de la Vall on es trobarà amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Posteriorment pronunciarà un parlament en la tradicional sessió del Consell General, presidida per la síndica general, Roser Suñé, amb la presència dels consellers generals, els ministres del Govern i el cap de l’executiu, Xavier Espot. Els actes de la jornada conclouran, a dos quarts de set de la tarda, a la plaça del Poble d’Andorra la Vella, on Macron i el cap de Govern s’adreçaran davant de la ciutadania. 
El copríncep francès arribarà al Principat dijous al vespre i oferirà un sopar a les principals autoritats a l’Sport Hotel Hermitage de Soldeu. 
El divendres al matí començaran els actes oficials, amb la visita als comuns de Canillo, Encamp, i Sant Julià de Lòria. Als voltants del migdia es duran a terme els actes a la Casa de la Vall. Després del dinar, que tindrà lloc a la Casa Museu Areny-Plandolit, la visita es reprendrà als comuns d’Ordino, la Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. La visita finalitzarà amb el parlament del copríncep a la plaça del Poble. El Govern ha decretat el tancament de comerços, indústries, oficines i administracions públiques en els horaris de visita.
D’altra banda, la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, va detallar una mica més la visita de Macron al Consell General en la compareixença posterior a la junta de presidents. 
Així, la síndica general rebrà el copríncep episcopal a Casa de la Vall a un quart de dotze del matí. Un quart d’hora més tard està prevista l’arribada del copríncep francès, que serà rebut per Suñé i el cap de Govern i la trobada dels dos coprínceps que es fotografiaran davant el monument commemoratiu al primer pareatge. A tres quarts de dotze hi haurà la salutació oficial a les autoritats i posterirment Macron i Vives mantindran una breu reunió privada al despatx de la síndica. A les dotze del migdia serà el moment de la tradicional fotografia a les escales de Casa de la Vall, que serà seguida per una sessió solemne del Consell General amb discursos de la síndica i Macron.

Govern
convida
ciutadania
Macron
participar
visita

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte