Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern crea un fitxer de dades d'infectats per coronavirus
El Govern crea un fitxer de dades d'infectats per coronavirus

El Govern crea un fitxer de dades d'infectats per coronavirus


Escrit per: 
Agències

El Govern ha creat un fitxer de dades per tenir controlades a totes aquelles persones sospitoses d'infecció per Covid-19, aquelles que ja han estat diagnosticades amb la malaltia i d'altres que estan aïllades a casa. Així ho reflecteix aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), a través d'un nou decret, que té com a principal finalitat dur a terme investigacions epidemiològiques per identificar les persones a qui s'ha d'aplicar mesures d'aïllament domiciliari i fer el seguiment dels casos sospitosos i confirmats. Una mesura que pren especial importància després de les excepcions al confinament que s'estan impulsant els darrers dies des de l'executiu.

El text reflecteix la creació d'aquest fitxer i la seva regulació establint la seva denominació; la finalitat del tractament del fitxer; les fonts de les quals s'obtindran les dades de caràcter personal; la tipologia de dades que contindrà; les comunicacions internacionals de dades que es preveuen efectuar; la identificació d'altres entitats de naturalesa pública amb les quals es preveu intercanviar dades personals a l'efecte de la gestió del fitxer; la identificació dels òrgans responsables i dels òrgans davant els quals es podran exercir els drets d'accés, de rectificació, de supressió i d'oposició; una descripció genèrica de les mesures tècniques, i com s'organitzarà tot plegat.

El decret també estableix una coordinació amb la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) per tramitar les prestacions econòmiques d'incapacitat temporal adreçades a aquelles persones aïllades que no han estat identificades pels prestadors. També servirà per elaborar estadístiques, fer estudis epidemiològics i aplicar mesures de control de la infecció per Covid-19.

fitxer
dades
coronavirus
crea
Govern
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic