Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la comapreixença d'aquest vespre.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la comapreixença d'aquest vespre.

El Govern crea un registre per a les persones que perdin el seu lloc de treball


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El Govern posarà en marxa aquest dilluns un registre electrònic de “seguiment” d’aquelles persones que hagin perdut o perdin el lloc de treball aquests dies. Així ho ha anunciat aquest vespre el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, que ha precisat que les persones afectades podran accedir al registre a través de www.treball.ad o de www.govern.ad/coronavirus.

El ministre, que ha recordat que una de les coses que aporta la llei òmnibus de mesures urgents per fer front a la situació d’emergència causada per la Covid-19 és “la supressió de la figura de l’acomiadament per força major”, ha remarcat que des de l’executiu “es vol ser especialment amatent” davant les casuístiques dels acomiadaments que ja s’han donat aquests dies o els que es puguin donar els pròxims. En aquesta línia, Jover ha explicat que les persones que es trobin en aquesta situació podran exposar les circumstàncies exactes del seu acomiadament en aquest registre i que es comprovarà que realment els acomiadaments que hi hagi s’ajustin al que estableix la legislació.

Així mateix, el ministre ha avançat que també des d’aquest dilluns mateix es reforçarà l’atenció al número 188 amb personal d’Inspecció de Treball, que de fet “ja n’hi ha”, de Tributs i Fronteres i de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, ja que moltes de les qüestions que s’hi plantegen van lligades a les mesures incloses en la llei òmnibus que afecten aquests àmbits.

D’altra banda, i tal com ja s’ha vist aquest cap de setmana, Jover ha confirmat de cara als pròxims dies una major presència de la policia a la xarxa viària per demanar als ciutadans els motius pels quals són al carrer i en funció de les respostes, si estan o no justificades, fer-los les recomanacions escaients. En aquesta línia, el ministre ha recordat que es pot sortir al carrer per anar a comprar productes de primera necessitat i per anar a treballar aquells que ho facin en els serveis considerats essencials.

Quant als padrins, i tot i que en la compareixença del matí el titular de Salut havia “aturat” la mesura, Jover ha confirmat que s’ha decidit finalment a tirar endavant, com es va fer amb El Cedre, el trasllat d’algunes persones que es troben en centres sociosanitaris a establiments hotelers “amb l’objectiu d’espaiar al màxim els residents i evitar el contagi entre persones especialment exposades”.

Finalment, el ministre portaveu, que ha anunciat una nova disminució de la freqüència de les línies de transport nacional de viatgers, ara a seixanta minuts, i que la línia fins a l’aeroport de Barcelona “es prestarà només a demanda”, ha explicat que el ministeri d’Afers Exteriors treballa per a facilitar el retorn al país de 36 andorrans i residents que es troben a l’estranger en “un moment on la mobilitat internacional s’ha vist molt reduïda”.

Govern
crea
registre
persones
perdin
lloc de treball

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte