Diari digital d'Andorra Bondia
El portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir posterior al consell de ministres.
El portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir posterior al consell de ministres.

El Govern de coalició incrementa fins a dotze les secretaries d’Estat


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Dotze ministeris i dotze secretaries d’Estat, cinc més que les que  hi havia a l’inici de l’anterior legislatura. Aquest és l’esquelet bàsic del nou govern de coalició que de mica en mica va tancant l’estructura dels diferents departaments. De fet, en el consell de ministres d’ahir es va acordar la configuració de fins a sis ministeris i el nomenament de diferents alts càrrecs, segons va explicar el ministre portaveu, Eric Jover, que va admetre que tot i la supressió de la figura del director general, els diferents alts càrrecs suposaran una despesa “lleugerament superior” a la que hi havia l’anterior legislatura. 
Així Jover, que no va voler especificar si alguna de les dotze secretaries d’Estat ja tancades seria o no la d’Igualtat, va precisar que dues dependran directament del cap de Govern, la d’Afers Europeus i la de Participació Ciutadana, com ja va avançar anteriorment Xavier Espot. Dues més seran per a Presidència, Economia i Empresa, mentre que Finances; Justícia i Interior; Ordenament Territorial; Afers Socials, Habitatge i Joventut; Salut; Cultura i Esports; Funció Pública i Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en tindran una.
El ministre, que va detallar que tots els secretaris d’Estat percebran el mateix salari, 4.800 euros bruts, va confirmar el nomenament de Marc Ballestà com a secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals i de Salustià Chato com a secretari d’Estat d’Economia i Empresa, que s’afegeixen als quatre ja nomenats (Landry Riba, Marc Rossell, Joan León i Lara Vilamala).
Pel que fa al ministeri de Justícia i Interior, i a part de l’estructuració, Jover va explicar que es va aprovar el nomenament de Cristian Pons com a directorde Protecció Civil i Gestió d’Emergència i de Cristina Roca com a directora de Justícia i Interior a la vegada que es van “ratificar les diferents direccions dels altres departaments”.
En el cas del ministeri de Finances, i a part del nomenament de Ballestà, es va aprovar també nomenar Jordi Babi com a director de Pressupost i Patrimoni, mentre que a Ordenament Territorial es va nomenar Jaume Bonell com a director de Mobilitat i es va ratificar Manel Riera com a director d’Ordenament Territorial.
Quant a Afers Exteriors, Jover va explicar que Joan Forner serà el director del departament d’Afers Multilaterals i Cooperació, Gemma Cano del de la Cimera Iberoamericana i Cristina Mota del d’Afers Bilaterals i Consulars.
D’altra banda, es van aprovar també els representants de l’executiu al consell d’administració de FEDA, Sílvia Calvó i Jordi Gallardo, i al del Centre de Tractament de Residus (Ctrasa), Calvó i el mateix Jover.

Llum verd al reglament que defineix les àrees de protecció aeronàutiques

El Govern va aprovar ahir el reglament de servituds aeronàutiques que defineix les àrees de protecció aeronàutiques, segons va explicar l’assessor del ministeri de Presidència, Economia i Empresa Guillem Santacreu, que va precisar que el text, que desenvolupa la Llei de navegació aèria del 2000, s’està treballant des del 2016. El text estipula que l’espai sotmès a les servituds d’un aeròdrom queda delimitat per les superfícies de limitació d’obstacles (SLO) definides en el reglament d’heliports vigent o en qualsevol que es pugui fer en un futur, i fixa que dins d’aquest espai es poden prendre mesures com la restricció a la creació de nous obstacles, l’eliminació dels obstacles existents o la senyalització. També delimita l’alçada límit dels obstacles, determinant que cap nou obstacle no pot sobrepassar en altura els límits establerts per les SLO.
El reglament, que preveu que qualsevol servitud –la inicial o la modificació d’aquesta– hagi de ser aprovada per l’executiu i publicada al BOPA, dona un termini d’un any perquè els responsables dels aeròdroms existents puguin sol·licitar l’establiment de servituds a excepció de les helisuperfícies de servei públic, la de l’hospital i la de bombers, que s’han d’establir en un mes. Precisament, segons va detallar Santacreu, per aquest període es fixa una moratòria transitòria en l’atorgament de llicències urbanístiques en un radi de 3,3 quilòmetres d’aquestes instal·lacions. Tot i això, el ministre portaveu, Èric Jover, i el mateix Santacreu van voler deixar clar que les trajectòries dels helicòpters que van a l’hospital “no afecten cap dels projectes constructius ja autoritzats al clot d’Emprivat”, i que si en cal obrir de noves aquestes “no vindrien condicionades per les llicències ja atorgades”.

Govern
coalició
incrementa
dotze
secretaries d'Estat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte