Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern descarta doblar el pressupost de Turisme i decideix mantenir l’actual


Escrit per: 
M. S. C. / M. M.

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va confirmar ahir que finalment no es doblarà el pressupost de turisme de cara al 2012.

Donada la difícil situació en què estan les finances públiques, l’executiu preveu mantenir uns números similars als de l’actual exercici per a la cartera de turisme i buscar una eficiència més gran en les accions que es desenvolupin durant els pròxims quatre anys.
Si bé va admetre que durant la campanya electoral “es va dir que es doblaria el pressupost”, el ministre va apel·lar a la necessitat de reduir les despeses per justificar la decisió del Govern. Tot i així, Camp va assegurar que “com a mínim no reduirem pressupost”, un fet que va qualificar com “una gran notícia comparativament amb els altres ministeris”, en què hi haurà una certa tendència a la baixa.
“Fa un mes i mig que estem al Govern i tenim una informació molt més precisa sobre les finances de l’Estat, el deute que tenim, i el dèficit generat”, va apuntar el titular de Turisme i Medi Ambient, que va vaticinar l’arribada d’“anys complicats, amb una reducció de despeses important”. Segons el ministre, aquesta anàlisi de les finances públiques ha fet minvar “l’optimisme que teníem abans de les eleccions quant al creixement pressupostari del ministeri de Turisme” i els ha fet “tocar més de peus a terra, veient que haurem de fer alguns sacrificis”.
No obstant això, el titular de Turisme i Medi Ambient va defensar que els resultats de la política turística no dependran només “de la quantitat, sinó també d’eficiència del pressupost”. En aquest sentit, va afirmar que “per ser més eficients i perquè els diners es dediquin a accions per poder portar més visitants al país haurem de deixar de fer unes coses i fer-ne de noves”, i va assegurar que “aquest canvi de direcció farà que, encara que no es dobli el pressupost, es millori l’eficiència i segurament podrem tenir un retorn d’aquesta inversió molt més clara”.
Pel que fa a la possibilitat d’augmentar la inversió en turisme en el transcurs de la legislatura, Camp va assenyalar que “tenim quatre anys al davant, de manera que si les coses van evolucionant de forma favorable i anem reduint la despesa, potser ens permetrà tenir més pressupost que l’actual el 2013 o el 2014”.

Les accions que es derivin de les reunions amb els agents turístics s’aplicaran a partir de la primavera del 2012

El pla d’accions resultant de les reunions entre el Govern i els agents turístics estarà llest per aplicar-lo a partir de la primavera de l’any que ve. Ahir ja es van celebrar les primeres trobades entre el ministre de Turisme, Francesc Camp, i representants d’aquest sector, dividits en grups homogenis que permeten anar més al detall de les necessitats i problemes que els afecten, va remarcar el ministre.
La intenció és copsar l’opinió del que s’ha fet bé i, sobretot, del que s’ha fet malament tant en l’administració pública com en el sector privat. Això servirà de base informativa per a l’estratègia turística dels pròxims tres anys. Així, durant l’estiu se celebraran les vuit reunions i, un cop analitzat el contingut, al setembre es publicarà.
Així mateix, a l’agost i al setembre s’anirà als mercats més interessants per veure el potencial que tenen i en una tercera fase es preveu fer una anàlisi de les millors pràctiques, és a dir, de les mesures s’han aplicat en altres destinacions turístiques. Camp va exposar que les actuacions no s’implementaran fins a la primavera, perquè a hores d’ara la temporada d’hivern ja està pràcticament tancada.
Ahir, el ministre es va reunir amb l’associació de locals nocturns, l’Skal Club i les associacions de guies de muntanya i de guies turístics. Altres grups seran el format per Caldea i el Palau de Gel, les estacions d’esquí, els set comuns i les associacions de comerciants. Dels diferents grups es traurà els punts en comú, que seran la base de l’estratègia que se seguirà. Així, canvia la fórmula utilitzada fins ara en les trobades entre l’administració i els privats que es materialitzava en les taules de turisme i comerç.  

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte