Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern destina 1 milió d’euros a la compra de material per a la policia
El Govern destina 1 milió d’euros a la compra de material per a la policia

El Govern destina 1 milió d’euros a la compra de material per a la policia


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’executiu ha destinat aquest any gairebé un milió d’euros a l’adquisició de material per al cos de policia. Així es desprèn de la resposta per escrit del Govern a una interpel·lació sobre les adquisicions de material per al cos de seguretat del conseller general del grup parlamentari liberal Carles Naudi d’Areny-Plandolit, que recull el darrer Butlletí del Consell General.
A més, al marge d’aquesta quantitat, segons avança l’executiu, el projecte de pressupost per a l’exercici 2017 preveu unes partides per un import total de 314.817,05 euros destinades a material informàtic i de seguretat. 
Així, i en relació a la demanda sobre l’adquisició de les 250 armilles antibales amb les seves corresponents plaques de material antibales que caducaven aquest 2016, l’executiu recorda que la compra de 238 armilles es va adjudicar l’octubre passat, tot i que especifica que aquestes “armilles parabales encara no han estat lliurades, tenint en compte que s’han de prendre prèviament les mides personals dels agents als quals van destinades”. En aquest sentit, el Govern confia poder disposar d’aquest material el primer trimestre de l’any vinent.
D’altra banda, i en relació a si s’han fet totes les adquisicions de material previstes que es van anunciar en una resposta a una pregunta anterior, l’executiu assegura que s’han efectuat totes a excepció dels vint equipaments individuals de protecció per a agents antiavalots i dels sis lacrimògens, atès que es tracta de material destinat als nous efectius que finalment s’incorporaran al cos el 2017, un cop s’aprovi i entri en vigor el projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada del cos de policia i es proveeixin les places vacants o de nova creació corresponents.
Pel que fa als vehicles, el Govern recorda que s’ha adquirit un furgó antiavalots, una furgoneta industrial per a l’àrea de Policia Judicial i Investigació Criminal, dos vehicles tipus pick-up per al Grup de Guies Canins, un vehicle tipus berlina per al Grup de Protecció de Personalitats i tres vehicles 4x4 per a les patrulles.

cos de policia
material
armilles antibales
Carles Naudi d'Areny-Plandolit

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte