Diari digital d'Andorra Bondia
El museu Casa d'Areny-Plandolit.
El museu Casa d'Areny-Plandolit.

El Govern destina 135.000 euros a la rehabilitació del museu Casa d'Areny-Plandolit


Escrit per: 
Agències

El Govern ha adjudicat aquest dimecres les obres per a la rehabilitació del museu Casa d'Areny-Plandolit a l'empresa Construccions Purroy per un import de 134.792,23 euros. Segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, es tracta d'un concurs públic, de modalitat ordinària i de caràcter nacional. Així, després de les constatacions fetes pel departament de Patrimoni Cultural, on s'han detectat certes patologies en el sistema estructural de l'immoble relacionats amb el drenatge i l'evacuació d'egües, l'objectiu de les obres encomanades és impulsar un manteniment correctiu general de salubritat destinat a millorar les evacuacions de la xarxa pluvial. A més, també es vol millorar l'estanquitat de totes les cobertes i les ventilacions de les cambres secundàries de la planta baixa.

Tal com ha apuntat Jover, la casa va ser restaurada i reformada els anys 80 i convertida en museu. D'aleshores ençà, ha estat sotmesa a nombroses operacions periòdiques de manteniment preventiu, i ara requereix una actuació més estructural. Està previst que les obres tinguin una durada de vint setmanes a comptar de la data de signatura del contracte.

Renovació de les màquines de musculació pel CTO

Així mateix, el portaveu del Govern també ha informat de la licitació per al subministrament i instal·lació de set màquines específiques per al treball de força i musculació per equipar el gimnàs del Centre de Tecnificació d'Ordino (CTO). L'objectiu és posar a l'abast dels esportistes dels programes de tecnificació màquines amb la qualitat suficient i amb diverses funcionalitats tècniques específiques per a l'entrenament de la força de diferents grups musculars amb la voluntat de facilitar la millora del seu rendiment.

Aquesta millora de les instal·lacions del CTO forma part dels objectius d'inversió previstos al pla del Govern, Horitzó23, per al Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino amb la voluntat que la infraestructura es converteixi en el centre de referència pels esportistes d'alt rendiment. L'objectiu és que les inversions tinguin continuïtat amb noves millores previstes al pressupost per a l'any 2021.

Amb la voluntat que les màquines puguin continuar donant servei, la licitació també estipula que quedaran ofertes i cedides al centre penitenciari de la Comella per a equipar els espais de gimnàs dels mòduls d'homes i dones.

La licitació de la nova maquinària es procedeix mitjançant concurs públic, nacional, de procediment obert i amb modalitat de contractació urgent. La urgència de la contractació sorgeix pel fet que és necessari poder disposar l'abans possible de l'equipament. Les empreses que vulguin presentar-se tenen temps fins al proper 18 de novembre d'enguany.

Govern
destina
135.000 euros
rehabilitació
museu
casa d'Areny-Plandolit

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte