Diari digital d'Andorra Bondia
L'edifici administratiu del Govern.
L'edifici administratiu del Govern.

El Govern destina 150.000 euros a l'elaboració d'auditories energètiques als edificis públics


Escrit per: 
Agències

L'executiu ha aprovat aquest dimecres l'adjudicació definitiva per a l'elaboració d'auditories energètiques de tots els edificis del Govern, en el marc de la llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc). L'adjudicació ha estat per l'empresa Engin per un import de 149.809,12 euros, que tindrà un termini d'execució de dotze mesos a comptar des de la signatura del contracte.

El procés de concurs públic, que ara s'ha tornat a adjudicar, s'ha hagut de retrotraure després que s'identifiqués un error en el procés de valoració de les propostes. Seguint els criteris marcats pel gabinet jurídic, el Govern ha aprovat revocar i deixar sense efecte l'acord d'adjudicació anterior.

El 23% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) provenen del sector de l'edificació, segons les dades del darrer inventari de GEH del 2017. És per això que es volen prioritzar les accions d'estalvi i eficiència energètica dels edificis que són béns patrimonials de l'administració pública.

La quantitat total d'immobles que són patrimoni del Govern, de gestió directa i que són calefactats, és de 60, entre els quals en destaquen l'edifici administratiu, l'Auditori Nacional o l'Estació Nacional d'Autobusos. Així doncs, d'acord amb els resultats de les auditories, l'administració pública impulsarà la renovació de tots els seus edificis calefactats per assolir els requisits d'eficiència energètica en l'edificació.

Avenços en la lluita contra el canvi climàtic

D'altra banda, el consell de ministres també ha aprovat el contingut del quart informe bianual d'actualització (BUR) i de la segona comunicació nacional (CN). Ambdós documents s'emmarquen dins de la ratificació del conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (CMNUCC), que preveu que els estats membres han de sotmetre i actualitzar, cada dos i quatre anys respectivament, els compromisos i avenços implementats en matèria de canvi climàtic.

Els documents lliurats a l'organisme internacional permeten presentar l'actualització de l'inventari nacional de gasos amb efecte hivernacle pel període 1990-2019. També inclouen una descripció de les mesures de mitigació previstes pel país per reduir les emissions, de les mesures d'adaptació considerades i, alhora, presenten les circumstàncies nacionals. Per altra banda, Andorra també ha presentat informació relativa a l'observació sistemàtica que es duu a terme, així com a les accions de sensibilització, entre altres aspectes.

Les comunicacions d'enguany posen èmfasi en els avenços normatius del Principat, en especial, en la llei 21/2018 d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, així com en els arranjaments i mecanismes institucionals que s'articulen, per exemple, a través de la Comissió Nacional d'Energia i Canvi Climàtic.

Govern
destina
150.000 euros
l'elaboració
d'auditories energètiques
edificis públics

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte