Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.

El Govern donarà un ajut de 15 euros per metre quadrat per condicionar


Escrit per: 
A.D/Foto: M.F.

Els negocis que han d’adaptar-se a les exigències de la nova normalitat per obrir les portes al públic podran optar als crèdits tous que ofereix el Govern en la segona tanda del programa de crèdits tous, que globalment ascendeix a 100 milions d’euros. Aquest segon programa inclou aquesta línia de crèdits lligada a la necessitat d’obertura progressiva, que contempla que qui necessiti adequar les instal·lacions podrà disposar de 15 euros per metre quadrat. Que podria ser de diferent quantia, va especificar el ministre Portaveu, Eric Jover, si el negoci tingués “necessitats específiques”. Naturalment, caldria que quedessin justificades i comptessin amb el vistiplau de la comissió tècnica encarregada de l’aprovació de les sol·licituds.
El programa de crèdits avalats pel Govern, que és qui assumeix el pagament dels interessos, continua destinat a sufragar la part del cost salarial que assumeix l’empresari en els casos de suspensions temporals de contracte i reducció de jornada –uns ajuts que el Govern ha calculat fins ara en uns 8.000 euros per assalariat– o a refinançar crèdits. 
Jover va deixar palès que les empreses que es beneficiïn d’aquesta línia de crèdits no podran repartir-se dividends mentre no hagin tornat l’import dels préstecs. “Si tenen uns resultats positius entenem que els beneficis s’han de destinar a retornar el crèdit”, va indicar el ministre Portaveu. D’altra banda, va explicar que tota la informació relativa a la concessió d’aquests ajuts serà transmesa al Tribunal de Comptes de manera detallada perquè pugui avaluar els criteris i el sistema de concessió. Serà aquest organisme, va apuntar Jover, qui decideixi “si és oportú” facilitar la “informació escaient” respecte a quines empreses s’han beneficiat dels dos programes de crèdits, que en conjunt hauran superat els 200 milions d’euros.

Govern
donarà
ajut
condicionar
metre
quadrat
euros
15
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic