Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern enllestirà al 2011 una borsa de treball d'universitaris que posarà a disposició de les empreses


Escrit per: 
Agències / Foto: M. T.

El secretari d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, ha explicat que el Govern està preparant una borsa de treball d'estudiants universitaris que estan a l'estranger per tal que les empreses del país els puguin captar mentre estan estudiant i puguin preparar un retorn planificat cap a Andorra.

La base de dades, que ja existia però que ara es sistematitzarà, s'incorporarà a la borsa de treball del Servei d'Ocupació, i es preveu que pugui estar enllestida durant el 2011, tot i que depèn de les situacions pressupostàries. Miralles ha fet aquestes declaracions durant el lliurament dels Premis Nacionals a l'Estudi que ha tingut lloc a la Casa Rull de Sispony. Els estudiants amb el millor expedient acadèmic han estat Mònica Bergés, del sistema andorrà, Mercedes Gonzàlez, del sistema espanyol, i Cristina Nogué, del sistema francès.
Joan Marc Miralles ha explicat que la base de dades d'estudiants universitaris és una de les accions per facilitar el retorn del talent sorgides de les taules de desenvolupament econòmic. Fins ara, era l'Institut d'Estudis Andorrans el que demanava als estudiants que acabaven el batxillerat les dades de contacte per poder anar actualitzant els estudis que anaven cursant.
El Govern vol ara sistematitzar aquesta pràctica i ja l'any passat es van començar a distribuir enquestes d'intenció als estudiants de batxillerat. A l'octubre es tornarà fer una altra enquesta, i també es demanarà als alumnes que enviïn el seu currículum i que els el deixin publicar.
Segons el secretari d'Estat, aquesta borsa servirà perquè les empreses puguin buscar gent qualificada que tingui un arrelament a Andorra, i que puguin captar-los mentre estan cursant els seus estudis, per tal de preparar un retorn al país de manera planificada.
Durant l'acte d'aquest dijous, s'han lliurat els Premis Nacionals a l'Estudi, que consisteixen en una beca per cursar estudis universitaris a l'estudiant amb millor expedient de cadascun dels tres sistemes educatius. La beca, que oscil·la entre els 8.000 i els 9.000 euros anuals, pot anar sent renovada cada any si l'estudiant ha superat el curs.
Les premiades han estat Mònica Bergés amb un 8,98 i que vol estudiar medicina, Mercedes Gonzàlez que ha obtingut un 9,5 i vol fer dret, i Cristina Nogué amb un 16,1 i que vol estudiar enginyeria.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte