Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern es compromet a donar formació a l'Associació de guies turístics d’Andorra


Escrit per: 
Redacció/Foto:SFGA

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet s'ha compromès a donar una formació complementària a l'Associació de guies turístics d'Andorra. En la primera trobada amb les representants de l'entitat, el Govern ha assegurat que vol potenciar i ampliar l'agrupació, oferint una educació reglada i protegint-los de l'intrusisme.

La primera reunió amb el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet ha servit per donar un reconeixement oficial a l'associació de guies turístics d'Andorra, una entitat que fa vuit anys que existeix. En aquest encontre, les parts han acordat que el Govern impulsarà una formació homologada pel sector que permeti, a totes les persones que exerceixin de guies, tenir uns coneixements semblants ja que actualment cada un ha accedit a ensenyaments diversos. Malgrat que encara no es tingui una pauta clara, Benet ha previst que els primers cursos es podrien concretar la primavera del 2011.

D'altra banda, el titular de Turisme ha promès potenciar l'associació i intentar evitar l'intrusisme en el sector. 'Quan arriben en autocars vénen amb els seus propis guies, i a vegades és el propi xofer', ha comentat el ministre abans d'afegir 'Andorra té un potencial turístic i de natura que ha de ser explicat per qui millor ho sap, que són la gent d'aquí'. Benet també ha promès que es reunirà amb els representants de l'entitat cada mes.

La portaveu de l'Associació de guies turístics, Emma Alieu, ha qualificat la jornada de 'dia històric' i ha demanat que es regularitzi el sector per poder donar un servei de qualitat al visitant.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte