Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern estableix l'increment definitiu de l'impost del tabac en 0,29 euros


Escrit per: 
Agències

 

El Consell de Ministres reunit aquest dimecres ha establert en 0,29 euros l'augment del impost del tabac.

D'aquesta manera, en el projecte de llei de modificació de la Llei d'impostos especials definitius, el preu de les cigarretes s'incrementarà fins als 2,47 euros mentre que el preu d'un paquet de 50 grams de tabac de pipa i de picadura passarà a ser de mitjana de 2,65 euros, sempre i quan els comerciants no decideixin assumir el diferencial reduint el seu marge de benefici. En l'anterior text, el Govern preveia recaptar 67 milions d'euros amb aquesta mesura mentre que, amb la nova revisió l'increment d'ingressos, s'ha xifrat en 27 milions d'euros.

El Govern ha informat que en el cas de les cigarretes, el preu mitjà d'un paquet és de 2,18 euros amb una pressió fiscal d'1,43 euros que s'incrementarà fins als 1,72 euros. El preu del tabac de pipa i de picadura patirà un augment de la càrrega tributària de 0,34 euros per cada bossa de 50 grams. El preu dels cigars, en canvi, no variarà.

Tot i aquests augments, el diferencial de preus amb Espanya, que fins ara era del 44%, continuarà existint situant-se entorn el 36%. La intenció del Govern és mantenir uns preus atractius pel visitant però evitar un diferencial amb els veïns que pugui dur a un ús fraudulent.

Si fa dues setmanes el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé va assegurar que l'Executiu volia pujar la pressió fiscal 83 cèntims per paquet de tabac, i la setmana passada s'informava que es revisaria aquest increment a la baixa, aquest dimecres s'ha establert definitivament en 0,29 euros en les cigarretes i en 0,34 en el tabac de pipa i de picadura.

Els motius de la decisió són els contactes que durant l'última setmana s'han mantingut amb comerciants, colliters i fabricants del tabac, que han portat a revisar l'increment acotat en un 'projecte de màxims' per 'no ofegar l'activitat comercial' i així 'tranquil·litzar el sector', ha repetit Bartolomé. El portaveu ha volgut deixar clar que no s'han patit 'pressions' sinó que el canvi ha estat donat per 'l'intercanvi d'informació' entre les dues parts.

Bartolomé ha indicat que la modificació de la llei es presentarà aquest divendres a la Sindicatura en tràmit d'urgència i es preveu debatre en les pròximes sessions de Consell General.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte