Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern exposa les seves prioritats en la primera reunió de la Taula per la sostenibilitat del sistema sanitari


Escrit per: 
Agències/Foto:SFGA

La primera reunió de la Taula Permanent per la sostenibilitat del sistema sanitari i la protecció social, que s'ha celebrat aquest divendres, ha servit perquè el Govern exposés les seves prioritats davant dels diferents col·lectius implicats 'per redreçar un sistema que ha experimentat un increment de la despesa d’un 65% entre els anys 2003 i 2009', segons l'executiu.

La ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet, ha explicat que un dels eixos bàsics és el desenvolupament de l’atenció primària a través d’un sistema d’organització de l’atenció en xarxes, de la implantació de la figura del metge referent i de la implicació en programes poblacionals i comunitaris de prevenció i promoció.

D'altra banda, també s'ha assenyalat com una prioritat l’acreditació de l’hospital, la distribució racional dels recursos que intervenen en cada procés diagnòstic, la definició dels serveis sanitaris que s’han de finançar públicament a través d’una cartera de serveis, i la introducció d’un sistema de preus de referència dels medicaments, amb l’objectiu de finançar els medicaments al preu més econòmic mantenint la llibertat del pacient a triar el medicament que prefereixi.

El Govern també posa de relleu la voluntat d’implantar una història clínica compartida per millorar l’atenció als pacients. En aquest sentit, assenyala que el transvasament de la informació sobre l’estat de salut del pacient entre els diferents professionals contribueix a evitar la duplicitat de proves, de manera que es racionalitza la utilització dels recursos.

La Taula permanent, que es reunirà amb una periodicitat aproximada d’un mes i mig, està integrada per representants del Ministeri de Salut, Benestar i Treball, del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, la Caixa Andorrana de Seguretat Social, i una àmplia representació dels col·legis professionals. De fet, un dels acords presos a la reunió d’aquest divendres és que, per una major operativitat, els col·legis professionals designaran quatre membres que intervindran a les futures reunions de la Taula, que es tornarà a reunir el 24 de gener del 2011. La propera sessió, que es preveu que compti amb la col·laboració d’un tècnic de l’Organització Mundial de la Salut, se centrarà en la presentació de la xarxa d’atenció al malalt diabètic i a la xarxa d’atenció a les cures pal·liatives.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte