Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern ha atorgat ja 4,7 milions en el programa de crèdits tous
El Govern ha atorgat ja 4,7 milions en el programa de crèdits tous

El Govern ha atorgat ja 4,7 milions en el programa de crèdits tous


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El Govern ha fet efectives ja les primeres 120 resolucions sobre les sol·licituds presentades per empreses i autònoms per accedir als ajuts del programa de crèdits tous i ha concedit fins ara 4,7 milions d’euros en ajuts. Així ho va detallar ahir el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, que va precisar que gairebé la totalitat d’aquesta quantitat, 4,6 milions, correspon a despeses de funcionament, mentre que per a refinançament de préstecs  s’han concedit 0,1 milions d’euros.
Fins ara, el Govern ha rebut fins a 1.254 sol·licituds d’empreses i autònoms per un import global de 358 milions d’euros, 283 corresponents a despeses de funcionament i 74 per al refinançament de préstecs i crèdits bancaris.
El ministre, que va reiterar la voluntat de l’executiu de poder “agilitzar al màxim aquestes resolucions”, va explicar que s’han denegat 19 d’aquestes 120 sol·licituds analitzades, ja que no complien amb els requisits de tresoreria establerts, mentre que les altres 101 s’han estimat “totalment o parcial”. Així mateix, el titular de Finances va indicar que de l’import sol·licitat se n’ha atorgat de mitjana una tercera part (34%) en el cas de despeses de funcionament, i un 21% quant al refinançament.
Per això, i també perquè les sol·licituds que estan entrant els darrers dies demanen imports relativament reduïts, el ministre va destacar que “els 130 milions previstos inicialment seran suficients”, si es mantenen també els percentatges de la mitjana d’ajuts que s’ha atorgat fins ara.

Retorn de temporers
D’altra banda, el ministre portaveu va informar que s’ha organitzat un autocar que avui mateix sortirà cap a Porto amb 14 treballadors portuguesos que han fet la temporada al Principat, a la vegada que s’aprofitarà el viatge per facilitar el retorn a Andorra de cinc nacionals i residents que es trobaven a Portugal.
El ministre, que va recordar que no només es treballa per resoldre el retorn dels temporers argentins, sinó que també es fa per als d’altres nacionalitats, va remarcar que des d’Afers Exteriors i Turisme es continuen fent les gestions necessàries per mirar de facilitar el retorn dels “temporers que ens han vingut a ajudar” així com també per fer tornar al país “els andorrans i residents que són a fora i tenen dificultats per les restriccions de mobilitat internacionals”.
Així mateix, i com és habitual en cada compareixença, el ministre portaveu va actualitzar les dades relatives al fons de solidaritat creat per rebre donacions per col·laborar en la compra de material sanitari i per fer programes d’acompanyament per als col·lectius necessitats. D’aquesta manera, pel que fa als comptes bancaris, s’han recollit ja més d’1.342.000 euros, segons va precisar Jover, que va agrair la donació de 6.000 euros feta per l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA). Quant al número de telèfon 828, s’han rebut més de 21.000 missatges, fet que ha permès recaptar fins ara més de 42.000 euros.
Finalment, el ministre va informar també que des del Col·legi d’Advocats s’ha habilitat un número (806930) per a consultes, que es poden fer arribar també per correu (caa@cada.ad).

Govern
atorgat
4
7 milions
crèdits
programa
tous

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte