Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va presentar una sèrie de preguntes sobre la contractació del bufet Pujadas Advocats.
El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va presentar una sèrie de preguntes sobre la contractació del bufet Pujadas Advocats.

El Govern ha pagat fins ara 527.725 euros al bufet Pujadas pel ‘cas BPA’


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Des del primer d’abril del 2016 i fins al 3 d’abril passat, el Govern ha satisfet al bufet Pujadas Advocats un total de 527.725 euros, 22.725 dels quals en concepte d’impost general indirecte (IGI), per les funcions d’assessorament, consell i defensa, en matèria civil i penal, de l’executiu en l’afer Banca Privada d’Andorra (BPA).
D’aquesta manera ho explica l’executiu en la resposta a una sèrie de preguntes del conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, en relació amb els acords de Govern per encomanar al lletrat Manuel Pujadas l’exercici de l’acció penal en la causa, ara en judici oral davant el Tribunal de Corts contra directius de BPA, que recollia ahir el Butlletí del Consell General.
Així mateix, en relació amb les despeses previstes per  a  aquest any, l’executiu, que admet que no s’ha procedit a efectuar cap provisió a compte d’honoraris, ja que es paguen sobre factures presentades, explica que s’han estimat en 313.500 euros, dels quals se n’han liquidat ja 52.250 de corresponents als mesos de gener i febrer, una quantitat que ja està inclosa en la xifra de 527.725 euros que s’han satisfet fins ara.
D’altra banda, en la resposta, el Govern, que defensa  que és “perfectament raonable” encomanar a un bufet d’advocats la defensa de l’interès general més enllà de la que ja pugui fer el ministeri fiscal, explica que el 27 d’abril del 2016 es va acordar la contractació d’aquest bufet per portar a terme les funcions abans esmentades per un import de 15.000 euros mensuals i per una durada de com a mínim el mateix temps de legislatura.
El 30 de novembre, també del 2016, l’executiu va acordar una ampliació del contracte inicial, i va ampliar també les funcions al bufet i els honoraris fins als 25.000 euros mensuals.

L’executiu, disposat a analitzar conjuntament amb el Consell General com assumir l’‘acquis’ de la UE

El Govern està disposat a col·laborar amb el Consell General per analitzar com incorporar a l’ordenament jurídic nacional l’acquis de la Unió Europea que caldrà assumir amb l’acord d’associació. Així es desprèn si més no de la resposta que la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha fet arribar al parlamentari d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi d’Areny-Plandolit a una sèrie de preguntes en relació amb les obligacions que l’executiu preveu que haurà d’assumir el país en virtut de l’acord d’associació amb la UE.
Així mateix, Ubach, que reitera que des de l’executiu “es du a terme un treball d’anàlisi de tots i cadascun dels actes de la UE per facilitar-ne la seva incorporació de manera progressiva i ordenada”, ja sigui a través de la modificació de lleis existents o impulsant-ne de noves, explica que el Govern “no ha previst”, per ara, “l’adopció d’un sol acte legislatiu per a la incorporació de tot o part del cabal de la UE a l’ordre jurídic nacional”. La ministra admet també que l’executiu no descarta la possibilitat d’exercir la facultat que li atorga l’article 59 de la Constitució en el sentit de poder sol·licitar al Consell General un acte de legislació delegada.

Govern
pagat
bufet Pujadas
'cas BPA'
527.725 euros

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte