Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, va atendre els mitjans en la presentació de l'impacte de les finals de la Copa del Món.
El cap de Govern, Xavier Espot, va atendre els mitjans en la presentació de l'impacte de les finals de la Copa del Món.

El Govern i DA dubten sobre la creació de la secretaria d’Igualtat


Escrit per: 
M.P.A. / M.S. / V.D. / Foto: C.G

Generar debat és el que pretenia Acció Feminista d’Andorra en publicar un comunicat que urgia a la creació d’una secretaria d’Estat d’Igualtat adscrita al cap de Govern, segons va manifestar la seva presidenta, Antònia Escoda. I el debat ha sorgit en el si mateix del Govern i del grup parlamentari de Demòcrates (DA). Així, el cap de Govern, Xavier Espot, va declarar que sobre la creació o no d’aquesta secretaria “no hi ha cap decisió presa i no s’ha descartat res a hores d’ara”, argumentant que ara que els ministeris ja estan creats toca estructurar les diferents secretaries d’Estat. En referència a la petició d’Acció Feminista, Espot va remarcar que des del Govern “valorarem si aquesta demanda s’ha de tirar endavant o no”. El cap de l’executiu va fer aquestes declaracions durant la presentació de l’impacte mediàtic de les finals de la Copa del Món. 
Per la seva part, el president del grup parlamentari demòcrata Carles Enseñat va destacar que sí que “s’ha de fer” aquesta secretaria d’Estat i que seria “un bon símbol que existeixi”. Amb tot, Enseñat, que va deixar clar que parlava “a títol personal”, es va mostrar prudent, ja que és una qüestió que ha de decidir l’executiu, tot i que va assegurar tenir bones sensacions pel que ha “pogut parlar” amb el cap de Govern. Sobre aquesta qüestió també es va manifestar la síndica general, Roser Suñé, que va recordar que el que Demòcrates portava al programa electoral era la “creació de l’institut andorrà de la dona”. En aquest sentit Suñé,  que també va assenyalar que és un tema que correspon al Govern, va destacar que “dins de l’estructuració de l’executiu hauran de veure les càrregues de feina que corresponen a cada àmbit i si és o no necessària la creació d’una altra cosa”. Així, la síndica, que va recordar que el tema de la igualtat “és totalment transversal”, va assegurar que “la preocupa menys on ha de ser” que no pas que “s’estableixi veritablement un treball transversal entre tots per tenir les qüestions de gènere presents a tot el treball que es faci tant a l’executiu com al legislatiu”.

Continuïtat del Cirque
D’altra banda, també en el marc de la presentació de l’impacte de les finals de la Copa del Món, la ministra de Turisme, Verònica Canals, com ja va fer el dia que va jurar el càrrec, va insistir en la necessitat d’“estudiar el mercat” i “veure tot el que s’ha estat fent fins ara”. 
En aquesta línia, Canals, que va destacar que Andorra Turisme “està molt ben estructurada”, va precisar que s’ha de veure el retorn i què aporten les diferents campanyes i accions abans de definir uns objectius, una anàlisi que val també per al Cirque du Soleil, una iniciativa de la qual no en va garantir la continuïtat. I és que Canals, que prefereix esperar a veure com va aquest estiu el nou espectacle, vol analitzar els dossiers elaborats pel seu predecessor, Francesc Camp, i mirar les xifres del Cirque du Soleil en base a diferents paràmetres, entre els quals la despesa mitjana que fan els assistents a l’espectacle, la possibilitat de seguir creixent o no i les xifres d’ocupació, entre d’altres, abans de determinar si l’actual model ha arribat o no al seu final. 

Vallnord
Finalment, amb relació al futur de Vallnord, Espot va dir que en aquest moment “de dificultat i de tensió” que passa Vallnord “estem ajudant en el que podem, sent molt conscients i curosos de quines són les nostres competències i atribucions”. I va subratllar que per ara no té previst reunir-se amb l’accionista majoritari d’Ordino Arcalís, Joan Viladomat. Espot va insistir que els cònsols majors de la Massana i d’Ordino estan “en contacte permanent amb ell i sembla que aquestes reunions estan anant en la bona direcció perquè tothom està d’acord que cal una solució per a la continuïtat de Vallnord. El Govern està a disposició dels cònsols i de Viladomat en el que puguem ajudar”, sempre vetllant “per l’interès general i del país”. A més, Espot va apuntar que totes les estacions d’esquí disposen del suport de l’executiu i de la resta d’institucions públiques, no només en la promoció i organització d’esdeveniments, “sinó també quan travessen dificultats i requereixen el suport de les institucions públiques”.
Pel que fa a l’entrada d’empresaris a Naturlàndia, i concretament de Viladomat, Espot va dir que el Govern no té coneixement de la proposta i considera que tampoc “no hi hem d’entrar”. Ara bé, va assenyalar que “donaran suport” a totes les iniciatives que vagin en direcció de potenciar els parcs o aquelles estacions d’esquí que creen riquesa al país.

Govern
DA
dubten
creació
secretaria
d'Igualtat
sobre

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte