Diari digital d'Andorra Bondia
La celebració s'ha iniciat amb l'actuació del Cor Rock d'Encamp.
La celebració s'ha iniciat amb l'actuació del Cor Rock d'Encamp.

El Govern i el Consell General celebren el Dia internacional de l’educació



Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i la síndica general, Roser Suñé, han presidit aquest dimarts a tarda els actes de celebració del Dia internacional de l’educació. Es tracta d’una jornada promoguda per la Unesco que fa cinc anys que es commemora al Principat, enguany sota el lema ‘invertir en les persones, prioritzar l’educació’.

L’acte s’ha centrat especialment en l’educació destinada a la població adulta, donat que aquest 2023 fa 25 anys que es va posar en marxa el Centre d’Educació Bàsica d’Adults. Per a la ministra Vilarrubla, “l’educació és un element clau per a la construcció d’una societat inclusiva i equitativa, basada en el coneixement i en la participació ciutadana, i no s’ha de restringir a un sol moment vital de les persones”. En aquest sentit, ha afegit que “la formació al llarg de la vida al país ha tingut un important recorregut: de l’inici, quan s’aspirava només a alfabetitzar part de la societat, es va passar a ensenyar competències instrumentals, en un primer termini i ara s’ha anat encara més enllà, acompanyant als alumnes en una formació més plena que inclou competències en el benestar personal, la igualtat o la digitalització, entre altres”.

Per la seva banda, la síndica general, que durant molts anys s’ha dedicat a la docència, ha apuntat que la formació d’adults “és una porta oberta a l’evolució de la persona: educar-se és transformar-se i ajuda a trencar barreres”. També ha agraït especialment poder confluir en un mateix acte les seves dues vessants: la política, i la de professora.

Els actes de celebració d’aquesta tarda s’han iniciat amb un breu concert a càrrec del Cor de Rock d’Encamp. Posteriorment, s’ha projectat un vídeo amb diferents testimonis de professors i alumnes del Centre de Formació al Llarg de la Vida i seguidament ha tingut lloc una taula rodona al tomb de ‘L’educació per a persones adultes: multiplicar les oportunitats’, amb diversos representants relacionats, d’una manera o altra, amb la formació continuada professional.

Finalment, Vilarrubla i Suñé han lliurat un reconeixement a diverses persones que han contribuït a fomentar els estudis entre els adults: Roser Bastida, per haver impulsat la creació del Centre d’Educació Bàsica d’Adults; Raúl Cruz, per la seva tasca en difondre l’ensenyament de la llengua francesa als adults i Aurelio Corral, per l’organització de l’Aula Oberta.

Govern
Consell General
educació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte