Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu Jordi Cinca.
El ministre portaveu Jordi Cinca.

El Govern inicia l'atorgament de subvencions en l'àmbit del desenvolupament sostenible


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

El Govern va aprovar durant la passada reunió de consell de ministres el Pla rector de la cooperació internacional per al desenvolupament sostenible 2019, que inicia el procediment anual per a l'atorgament de subvencions públiques a les entitats cíviques d'Andorra i als altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament. El pla rector, que desenvolupa el ministeri d'Afers Exteriors, alinea l'acció d'Andorra amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible adoptats per les Nacions Unides al 2015 i que marquen l'agenda de la cooperació internacional al desenvolupament fins el 2030.

Aquest pla rector inclou una partida pressupostària del pressupost 2019 de cooperació, que correspon a la convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions per al cofinançament de projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament sostenible, duts a terme per entitats cíviques d'Andorra i els altres actors, de 250.000 euros, amb una subvenció màxima per projecte de 40.000 euros. L'atorgament segueix el procediment d'una convocatòria pública de concurs obert. Les bases quedaran definides per edicte publicat al BOPA el pròxim dimecres. Les diferents entitats podran presentar els seus projectes fins al 13 de maig del 2019.

El pla té per objectiu impulsar la cooperació entre les entitats cíviques d'Andorra i l'administració pública per contribuir a generar una ciutadania activa, solidària i compromesa des de la participació i l'acció. Així, es defineixen les polítiques de cooperació internacional per al desenvolupament sostenible andorrana a l'hora que s'estipula la convocatòria de propostes per a l'atorgament de subvencions per al cofinançament de projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament, duts a terme per entitats cíviques d'Andorra. També estableix les polítiques del Govern en matèria d'ajuda humanitària.

Aquestes accions queden definides amb un document que reflecteix les directrius bàsiques i les prioritats de la política andorrana en aquesta matèria, assignant els recursos pressupostaris que orienten l'actuació de la cooperació andorrana durant l'exercici 2019.

El pla rector s'aprova anualment. Des de l'any 2016 es van incloure com a prioritats les accions entorn de l'educació, els grups vulnerables (infants, dones i persones amb discapacitat principalment) i el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic amb una especial atenció a l'aigua. Pel que fa a les prioritats geogràfiques, aquest any inclouen en el grup tres estats de la comunitat dels països de llengua portuguesa de la qual Andorra és membre observador.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte