Diari digital d'Andorra Bondia
La seu del Col·legi d'Advocats.
La seu del Col·legi d'Advocats.

El Govern manifesta una “confiança plena” en el Col·legi d’Advocats


Escrit per: 
E. A. A. / FOTO: BonDia

No és un tema que avui s'hagi tractat al Consell de Ministres, però preguntat pel malestar que alguns joves advocats havien compartit amb el BonDia amb relació a l’examen d’accés a l’exercici de l’advocacia al país, el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha volgut deixar clar que el Col·legi d’Advocats d’Andorra els mereix “plena confiança”. Alguns testimonis havien manifestat que preferirien que un òrgan independent de la professió, per exemple el ministeri de Justícia, fos qui organitzés i elaborés la prova, tal com passa a Espanya. Jover ha rebatut aquest argument i ha assegurat que “és habitual que els col·legis professionals, en les seves funcions, ajudin les administracions a desenvolupar les tasques tant de formació com d’avaluació de la pròpia professió”.

Aquesta reivindicació que feien els aspirants anava acompanyada de l’argument que els membres del Col·legi d’Advocats els veuen com a “futura competència”. Jover ha defensat la integritat de l’ens i ha mantingut que els seus membres “estan allà per protegir la professió i no per protegir els interessos de certs professionals. És a dir, la voluntat del Col·legi és donar suport al desenvolupament de la professió al país i el que hem de fer és treballar conjuntament Col·legi i Administració”.

En qualsevol cas, i pel que fa a les queixes sobre el format i el desenvolupament de l’examen, el ministre ha admès que “tot és millorable. El sistema és encara molt jove i segurament hi hem de fer millores”. Una possibilitat que no significa en cap cas que el Govern dubti del Col·legi d’Advocats, a qui consideren “l’interlocutor amb qui hem de treballar conjuntament per al desenvolupament de la professió”.

Sobre el fet que ni el màster ni el postgrau no siguin obligatoris però en canvi l’examen premiï suposadament aquells que han fet el postgrau (les persones que han cursat el màster estan exemptes d’haver de fer l’examen), el ministre portaveu ha recordat que el que s’ha d’assegurar és que els advocats que exerceixen aquí coneguin el sistema jurídic del país. En aquest sentit, ha dit que “s’avaluen unes competències” i hi ha d’haver l’opció de fer-ho a través d’un màster o d’un examen.

examen
advocacia
Col·legi d'Advocats
cada

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Aixó sona a més d´un endollat, com a l'administració i a l'oficina covid, la cass...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte