Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern manté els arguments sobre el reglament de pròrroga dels comptes


Escrit per: 
Redacció

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va informar ahir que l’executiu segueix defensant els arguments jurídics amb què es va aprovar el reglament de pròrroga pressupostària el passat 28 de desembre, malgrat les conclusions de l’informe del catedràtic de dret constitucional Enoch Albertí, en què assenyala que el seu contingut envaeix competències del legislatiu.

El portaveu va afegir que esperarà fins a la recepció del requeriment del síndic general ‒prevista per avui‒ per manifestar-se sobre la possibilitat de modificar el text. En aquest sentit, Bartolomé va argumentar que caldria “saber quina és l’alternativa” al text aprovat pel Govern i comprovar “si el funcionament de l’administració es pot mantenir”.
Bartolomé va fer aquestes declaracions després que la Sindicatura hagi tramès al Govern l’informe d’Albertí, juntament amb el requeriment que es modifiquin les disposicions del reglament que afecten els poders del Consell en matèria pressupostària.
Segons va explicar Bartolomé, un cop escoltades les opinions dels ministres i analitzat el contrainforme que s’ha encomanat, el Govern, que ahir a la tarda encara no havia rebut el requeriment del síndic, considera que “la justíficació jurídica continua vigent”. En aquest sentit, el portaveu de l’executiu va afirmar que “si hi ha algun punt que no estigui afinat, no hi ha problema a canviar-lo” mentre que “si són canvis de fons ens ho haurem de replantejar”.
Malgrat assegurar que “a hores d’ara no és previst anar al Constitucional”, Bartolomé va afegir que un cop finalitzat el termini el Govern “no descarta res”, i va afegir que, en el cas que no hi hagi coincidència entre les dues parts “caldria segurament que hi hagi un àrbitre que decideixi quina és la interpretació correcta”. 
 
Suplements de crèdit del 2010

El portaveu del Govern també va informar que l’execució pressupostària dels crèdits extraordinaris i dels suplement de crèdits aprovats durant l’exercici 2010 assoleix el 94,5%, segons les dades presentades pel ministeri d’Economia i Finances al consell de ministres d’ahir.
Bartolomé va exposar que l’any passat es van aprovar un total de 71,3 milions d’euros, 46,3 dels quals en concepte de lleis de crèdits extraordinaris i 24,9 en concepte de lleis de suplement de crèdit. Del total, 61,3 milions corresponen a l’exercici 2010, mentre que la resta tenen caràcter plurianual per als tres exercicis següents.
Així mateix, Bartolomé va informar que dels 61,3 milions, se’n van autoritzar 58,1, i d’aquesta quantitat se’n van comprometre 57,9. Finalment, el portaveu del Govern va concloure que s’han liquidat  31,4 milions i se n’han pagat 29,4.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

este portavoz de gobierno tiene una pinta que no es la adecuada para su cargo. debería cortarse el pelo y cortarse esa barba, como mínimo. un poco mas de respeto hacia las instituciones. parece un personaje salido de un campo de batalla.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte