Diari digital d'Andorra Bondia
La presentació de la modificació de la Llei d’accessibilitat.
La presentació de la modificació de la Llei d’accessibilitat.

El Govern modifica la Llei d’accessibilitat perquè sigui més inclusiva


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

La Llei d’accessibilitat, que data del 1995, “necessita un canvi de mirada”, i tot i reconèixer que a tres dies de les eleccions “no escau” fer cap roda de premsa, el ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, ha presentat aquest matí l’avantprojecte de modificació del text. “No és una llei aprovada pel Consell de Ministres, sinó un document acordat per totes les entitats implicades. Simplement, l’exposem per demostrar que la feina està feta i serà el pròxim Govern qui decidirà si el vol entrar a tràmit parlamentari o no”, ha assenyalat Filloy.

Cal recordar que actualment la llei només contempla el concepte d’accessibilitat dins l’àmbit arquitectònic, i amb el nou redactat s’inclouen també el digital i el cognitiu. De fet, segons ha explicar la cap d’Àrea d’Urbanisme, Cristina Antelo, és en aquests dos sectors on queda “moltíssima feina a fer” que cal abordar de manera “urgent”. “L’àmbit arquitectònic ja el tenim regulat i es compleix amb els requeriments exigibles”, però encara manca “un disseny universal” més generalitzat que abordi altres qüestions quotidianes, ha afegit. Entrant al detall, dins l’entorn digital s’han d’emprendre formats alternatius per a un accés a la informació complet i adequat (visual, auditiu, de lectura fàcil, etc.) i per a la captació de contingut audiovisual, com subtitulació o audiodescripció. Els principals destinataris serien persones amb ceguesa, sordesa o trastorns de l’aprenentatge o intel·lectuals, però també d’edat avançada o amb mobilitat reduïda. En l’entorn cognitiu, es tractaria d’adaptar la informació i els processos dirigits a la comprensió de l’usuari. 

El representant de les entitats cíviques de la Comissió per al foment de l’accessibilitat, Miquel Llongueras, ha considerat que la modificació proposa millorar “una llei de país que passa a ser per a tothom, més inclusiva i completament participada”. 

Andorra
accessibilitat
llei
inclusió
modificació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte