Diari digital d'Andorra Bondia
La reunió de cònsols d’ahir va tenir lloc al comú d’Andorra la Vella.
La reunió de cònsols d’ahir va tenir lloc al comú d’Andorra la Vella.

El Govern modificarà el reglament per millorar el control de l’aigua


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: C. ALV / T. LARA

El ministeri de Salut ja té enllestit un esborrany de la modificació del reglament relatiu a les xarxes d’aigua potable que pretén millorar el control d’aquestes. El text es va presentar ahir en reunió de cònsols i els canvis faran incidència en les captacions per facilitar-ne la protecció. El fet és que a hores d’ara, la regulació és complexa i això provoca que hi hagi captacions que no estan ben protegides. Per això el que es cerca és fer els controls més a prop de la font. En aquest sentit, el cònsol major lauredià, Josep Miquel Vila, que va actuar de portaveu de la reunió d’ahir juntament amb la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va destacar que “potser ara es fan controls que no són necessaris” al mateix temps que va apuntar que “potser s’estan fent controls més lluny quan el problema és més a prop”.

Marsol també va explicar que la modificació permetrà adaptar el reglament a la normativa europea. Un cop aprovada, els comuns i les empreses que gestionen els serveis d’aigua potable tindran un període de tres anys per adaptar-se als canvis introduïts. Vila va posar en relleu que “esperem que això permeti no tenir més ensurts amb l’aigua”, i va recordar els casos de Soldeu i Arinsal. “No hem tingut sort”, va dir.

En la reunió d’ahir, els cònsols també van rebre el secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), que va presentar la campanya de seguretat viària que l’entitat està preparant per al 2019-2020. La iniciativa preveu accions publicitàries però també mesures a les carreteres per aconseguir que no hi hagi cap mort per accident de trànsit. Els cònsols van anunciar que col·laboraran amb aquesta campanya a través de la millora dels passos per a vianants. Així es treballarà per utilitzar en aquests una pintura menys lliscant i per unificar un sistema de passos per a vianants amb el mínim de pintura possible. La voluntat és convocar una reunió extraordinària de la Taula de Mobilitat en què es pugui tractar aquesta qüestió amb la participació de l’ACA. La campanya farà incidència en primer terme en les motos per després passar als cotxes i als vianants i, posteriorment, als ciclistes.

Els mandataris també van acordar aportar 12.000 euros per comú a la pròxima edició del Congrés de Turisme de Neu i Muntanya, que tindrà lloc el 2020 a Canillo. El pressupost total serà de 175.000 euros. A banda, les corporacions van informar que col·laboraran amb la celebració de la final de la Copa del món d’esquí alpí que tindrà lloc al març a Soldeu aportant-hi personal, ja sigui de manteniment o agents de circulació. Marsol, a més, va explicar que cinc empreses s’han presentat al concurs per gestionar el cens caní a partir de mostres d’ADN. Els treballs s’adjudicaran en la pròxima trobada mensual. En la reunió de cònsols d’ahir també va comparèixer el cap de Govern, Antoni Martí. Alguns dels aspectes tractats van ser les transferències als comuns (que s’han de pagar aviat) i la plataforma intermodal de mobilitat de FEDA.

Govern
modificar
reglament
millorar
control
Aigua

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte