Diari digital d'Andorra Bondia
Signatura del conveni marc entre el Govern i la Creu Roja Andorrana, ahir a la tarda.
Signatura del conveni marc entre el Govern i la Creu Roja Andorrana, ahir a la tarda.

El Govern negocia amb les entitats la cessió d’habitatges per a ús social


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

El Govern vol negociar amb algunes entitats cíviques per pal·liar el problema de l’habitatge. Segons el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot,  “el Govern no té un parc d’habitatge social per donar solució” a aquesta qüestió, tot i que va reconèixer que la solució a aquesta problemàtica ve també “per altres vies”. En concret, Espot va dir que s’ha començat a parlar amb Càritas, perquè posi a disposició del Govern pisos que té en propietat, com a patrimoni fundacional o per herència, a través d’una cessió d’ús a persones que es trobin en risc d’exclusió social o, per exemple, “als refugiats”. En aquest sentit, sense haver-ho parlat encara amb la Creu Roja Andorrana, va assenyalar que aquest “podria ser un nou àmbit de col·laboració” amb aquesta i altres associacions. 
Aquestes declaracions les va fer ahir a la tarda després de la signatura del conveni marc que a partir d’ara ha de regular les normes generals i els àmbits globals de cooperació que el Govern té o pot tenir en el futur amb la Creu Roja Andorrana, d’acord amb la llei reguladora d’aquesta entitat, uns projectes comuns que es finançaran des del Govern. Per part del Govern, van signar aquest conveni Xavier Espot, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, el ministre de Salut, Carles Marfany, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. Per part de la Creu Roja Andorrana, ho va fer el seu president, Josep Pol. 
Els àmbits de col·laboració que s’estableixen en el conveni marc són el de la inclusió social de col·lectius en situació o en risc d’exclusió social; el de la teleassistència i el suport domiciliari; el del transport sanitari i sociosanitari adaptat i col·lectiu amb acompanyament; el de l’organització de les campanyes de col·lecta de sang i de plasma; el de la formació en socors cívics i en equip; el de la prevenció de situacions de risc, socorrisme i emergències socials; el de la participació en plans d’autoprotecció; el de la sensibilització social   i altres referents de competència i d’actuació comuna; i el de cooperació internacional. Segons va explicar Espot, els convenis sectorials subscrits fins ara queden inclosos en el conveni marc fins al seu venciment. Per la seva banda, Josep Pol va remarcar que els convenis sobre qüestions específiques que se signin s’introduiran al conveni marc com a annexos i “serà més fàcil incloure-les-hi”. 
Espot també va anunciar que es crearà una comissió de seguiment del conveni formada per dos membres del Govern i dos de la Creu Roja Andorrana.  

Govern
negocia
entitats
cessió
habitatges
ús social

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte