Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, a la roda de premsa d’avui.
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, a la roda de premsa d’avui.

El Govern no aplicarà recàrrecs a les declaracions fetes fins al 4 de febrer


Escrit per: 
E. A. A. / Foto: SFGA

Arran de les incidències registrades per la plataforma de l’Agència Tributària quan tot just faltava una setmana perquè es tanqués el període per presentar de manera voluntària les declaracions de l’impost general indirecte (IGI) i l’impost sobre la renda de les persones no residents (IRNR), el Govern ha decidit que no aplicarà cap recàrrec a les declaracions que es presentin fins al 4 de febrer. Així ho ha explicat el ministre de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, que ha subratllat que el termini del 31 de gener no es pot moure oficialment perquè està fixat per llei, però que en canvi sí que es pot decidir no aplicar un recàrrec a aquelles declaracions que arribin fins al 4 de febrer. “4 de febrer inclòs”, ha puntualitzat.

Jover ha assegurat que la incidència amb la plataforma web va quedar totalment resolta ahir al migdia i que, de fet, “no va deixar de funcionar del tot en cap moment, si bé una majoria d’usuaris van tenir  problemes a l’hora d’accedir-hi”. Per Jover la pròrroga és una manera d’“acompanyar els empresaris” que es van trobar amb dificultats a l’hora de presentar les respectives declaracions. És més, durant el mateix període de declaració voluntària de l’IGI i l’IRNR és quan els obligats tributaris poden sol·licitar la domicilació del pagament d’aquests impostos. Per aquesta raó, el Govern també ha acordat avui ampliar la possibilitat de sol·licitar aquest mitjà de pagament fins al 4 de febrer. Cal recordar que, quan no es domicilia el pagament, aquest s’ha d’efectuar mitjançant transferència bancària.

Jover ha desvinculat la incidència al lloc web de l’Agència Tributària dels atacs rebuts per Andorra Telecom la darrera setmana. A hores d’ara, el titular de Finances no disposa encara de l’informe en el qual s’hauran de detallar les causes de la fallada tècnica i és per aquest motiu que va evitar fer cap tipus d’especulació. L’únic que estaria clar és que “no té res a veure amb cap hacker”. Això sí, un cop rebi l’informe, s'ha compromès a “analitzar aquestes causes perquè no es torni a produir una situació com aquesta”.

Salari mitjà
D’altra banda, el Govern ha aprovat avui el decret que fixa el salari mitjà, a proposta de la CASS, en 2.158,40 euros, xifra que suposa un increment del 3,7% respecte a l’any anterior. A més, el consell de ministres també va fixar els preus de compra i de venda dels punts de jubilació. Concretament, el preu de venda serà de 2,34957 euros i el de compra de 22,55587 euros.

Govern
recàrrecs
declaracions
febrer

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Enserio??? El salari mitjà està en 2.158'40€ jo crec que no la veritat crec que més bé el salari mitjà està en un entorn als 1050€ això per als que traballem, i amb aquest salari mitjà hem de fer front a molts gastos com un bon lloguer si tens algo de sort de 1100€ i etc.... Sabeu perquè puja tant la mitja del salari? Perquè hi ha molts que estan tranquilets amb els seus salaris de 4000€ i fense les seves cases per els Vilars i Can diumenge. També puja el salari mitjà perquè molta gent con jo i molts més tenim que tindre més de un treball per poder fer front a tots els gastos i mantindre a la familia sacrificant el temp de poder estar amb ells, y no s'etacudeixi quedarte sense feina perquè aquí obviament paro no hi ha i si diuen que donen moltes ajudes i molts contes però les ajudes triguen més de dos mesos, cuant tu la necesites de inmediat o lo mes ràpid posible i de mentres que fas aquestos mesos com pagues lloguer?? I que menjes??? I així podria estar hores parlant de com els de dalt mai no miraran per els treballadors com nosaltres.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte