Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern no fa públics els termes del conveni d'intercanvi d'informació signat amb Àustria


Escrit per: 
Agències

 

El Govern andorrà no ha fet públics els termes del conveni d'intercanvi d'informació fiscal signat aquest dijous amb Àustria. El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, s'ha desplaçat fins a Viena per rubricar el que és el primer acord d'aquestes característiques signat pel Principat, al qual el seguiran quatre convenis més amb altres països que se signaran durant els propers dies.

El comunicat oficial de l'executiu, però, no aporta cap dada sobre els termes d'aquest acord que ha de regular una matèria tan important com és l'intercanvi d'informació fiscal entre Andorra i Àustria. De fet, aquesta informació no ha estat facilitada als agents econòmics, polítics i socials del país, ni tampoc als mitjans de comunicació.

La signatura del document ha tingut lloc a la seu del ministeri de Finances del Govern austríac. Posteriorment les autoritats austríaques han convidat la delegació andorrana a un dinar durant el que s’ha parlat entre els altres qüestions, del futur de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea i dels contactes bilaterals entre Àustria i Andorra, concretament en els àmbits turístic i comercial. Per la seva banda, el ministre Espot ha convidat a les autoritats austríaques a visitar el Principat.

D’altra banda, el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, viatjarà aquest divendres a Vaduz, Liechtenstein, per signar el segon acord d’Andorra. També aquest divendres Andorra signarà un acord amb un altre microestat. En aquest cas serà amb Mònaco. El cap de Govern Jaume Bartumeu rebrà a Andorra la directora general del Departament de Relacions Exteriors de Mònaco amb qui tancarà l’acord.

El pròxim dilluns Xavier Espot es desplaçarà a San Marino amb el mateix objectiu i finalment dimarts visitarà el Principat, el ministre del Pressupost de França, Eric Woerth. El cap de Govern Jaume Bartumeu i Eric Woerth rubricaran l’acord a primera hora del matí a l’Edifici Administratiu del Govern.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte