Diari digital d'Andorra Bondia
L’antic gir a l’esquerre que hi havia a la CG-1 davant del Punt de Trobada.
L’antic gir a l’esquerre que hi havia a la CG-1 davant del Punt de Trobada.

El Govern no preveu recuperar els girs a l’esquerra a la CG-1


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Govern no es planteja recuperar el gir a l’esquerra a la CG-1 davant del Punt de Trobada. Així ho va assegurar en la resposta a les preguntes formulades per la consellera general de Terceravia-Unió Laurediana, Carine Montaner, a qui recorda que la decisió de suprimir aquest gir, així com tots els que hi havia en el tram comprès entre el poble de Sant Julià i la frontera del riu Runer, va ser aprovada per la Taula Nacional de Mobilitat el 2016. 
En aquesta línia, l’executiu explica que la proposta plantejada a la Taula Nacional de Mobilitat responia a motius d’interès públic general, com per exemple la millora de la fluïdesa de circulació, l’augment de la capacitat de la carretera, la disminució de cues i l’intent d’evitar congestions de trànsit així com incrementar la seguretat viària, entre d’altres. A més, considera que amb el conjunt de quatre rotondes que hi ha al tram (inici poble de Sant Julià, del riu d’Aubinyà, Riberola i la de la depuradora) es facilita les maniobres de canvi de sentit a “distàncies raonables”.
Així mateix, i en aquest cas amb relació a la pregunta sobre la parada d’autobús que hi havia a La Portalada, també suprimida, l’executiu, que recorda que només donava servei a la línia regular de transport internacional entre Escaldes-Engordany i la Seu d’Urgell, explica que no disposava de prou espai perquè un autobús s’hi aturés de manera segura. El Govern recorda també que amb les noves línies regulars de transport de passatgers la línia 1 s’ha allargat fins al Punt de Trobada.

Departament de la cimera
D’altra banda, la consellera general del Partit Socialdemòcrata Susanna Vela ha presentat a Sindicatura una bateria de preguntes sobre el departament de la Cimera Iberoamericana per tal que l’executiu respongui per escrit.
Concretament, Vela, que recorda la creació de la Fundació privada del sector públic Oficina de la Cimera Iberoamericana 202, que és Afers Exteriors qui assumeix la Secretaria Pro Tempore i el nomenament recent de Jaume Gaytan com a coordinador i ambaixador d’Andorra per la Cimera, pregunta per l’estructura del departament així com per les persones que hi estan adscrites, amb els perfils i la capacitat professional. 
La parlamentària socialdemòcrata interpel·la l’executiu també sobre les funcions del personal tècnic adscrit a aquest departament, per si es compta amb assessors o persones contractades més enllà d’aquest departament i pels motius que justifiquen el nomenament d’un ambaixador amb residència a Andorra per coordinar la celebració de la Cimera i per quines funcions i responsabilitats tindrà aquest.

Govern
preveu
recuperar
girs a l'esquerra
CG-1
no

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte