Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en una roda de premsa d'actualització de les dades sanitàries.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en una roda de premsa d'actualització de les dades sanitàries.

El Govern paga 3,5 dòlars per cada dosi de la reserva de vacunes contra la Covid-19 del projecte Covax


Escrit per: 
Agències

El Govern pagarà 3,50 dòlars, uns 2,98 euros, per cada dosi de la reserva de vacunes contra la Covid-19 del projecte Covax Facility liderat per l'organització internacional GAVI al Principat d'Andorra. Aquesta adjudicació definitiva, i en modalitat de contractació d'emergència, del pagament inicial ha sortit publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), on de moment no s'hi detalla la quantitat concreta de dosis.

Cal recordar que a mitjans de setembre, el consell de ministres ja va donar llum verda a la formalització del contracte per a l'adquisició d'aquestes vacunes que gestiona l'OMS, per comprar una reserva per cobrir el 50% de la població. Per altra banda, l'executiu considera que podrà disposar amb anterioritat les vacunes provinents de França i Espanya, en el marc de les que distribuirà la Unió Europea, les quals abastarien un 15% de la població.

Més de 113.000 euros a la Creu Roja per la gestió de l''stop lab'

D'altra banda, el BOPA també fa pública l'adjudicació d'una subvenció per la gestió d'un 'stop lab' per part de la Creu Roja en el marc de les proves de detecció contra la Covid-19. L'import de la subvenció ascendeix a 113.296,16 euros i, tal com s'indica, el termini d'execució s'inicia el 19 de setembre i la seva durada va condicionada per les necessitats del servei durant la crisi sanitària. El ministeri de Salut ha fet aquesta contractació en modalitat d'emergència i de forma directa.

Govern
paga
3
5 dòlars
cada
dosi
reserva
vacunes
contra
Covid-19
projecte
Covax

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte